1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Da, da, citiți bine. Cine sunt pensionarii care vor primi doar 8 lei pe zi, în plus din ianuarie 2024

Alte Știri

Da, da, citiți bine. Cine sunt pensionarii care vor primi doar 8 lei pe zi, în plus din ianuarie 2024. Majorările pensiilor şi salariilor minime sunt insuficiente pentru a acoperi scumpirile din ultimul an. Este concluzia analiştiilor care avertizează că preţurile vor continua să crească şi în 2024. În plus, Guvernul elimină ajutoarele pentru energie, iar majorarea alocațiilor cu rata inflației ar aduce în plus copiilor doar 1 leu pe zi.

Mai multe ajutoare vor fi eliminate în 2024. De exemplu, nu se vor mai acorda vouchere pentru energie, acel ajutor de 1.400 de lei pentru facturi. În schimb, se acordă bani pentru pensii. În luna ianuarie, pensiile ar trebuie indexate la rata inflației.  La o pensie de 1785 de lei, majorarea de 13,8% înseamnă o nouă pensie de 2.031 de lei, cu 246 de lei în plus.

“Ca și putere de cumpărare, pensionarii pierd. Din ianuarie, le crește pensia, dar cu 13,7% și nu cu 16,7 % cât a fost inflația în 2022. Pensionarii au pierdut la un sfert din puterea lor de cumpărare”, a declarat Cristian Păun, analist economic.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Da, da, citiți bine. Cine sunt pensionarii care vor primi doar 8 lei pe zi, în plus din ianuarie 2024

De asemenea, și alocațiile ar urma să fie indexate cu rata inflației, majorare care ar aduce doar un leu în plus pe zi copiilor. Salariul minim ar putea rămâne la același nivel. Salariul minim net a crescut în luna octombrie cu 181 de lei.

“181 de lei este nimic. Gândiți-vă cât de mult te costă să mergi acum la cumpărături în condițiile în care prețurile au continuat să crească. Doar statul a câștigat”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

“Prețuirile vor crește și în 2024, ca urmare a creșterii taxelor și impozitelor, a TVA-ului. În momentul în care se anunță majorări de salarii și pensii, piața reacționează, iar prețurile vor crește foarte mult”, a precizat Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor.

Aproximativ 1,5 milioane de români trăiesc cu salariul minim pe economie.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie