1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Dacia Spring are cel mai puternic rival pe piața auto

Alte Știri

Dacia Spring are cel mai puternic rival pe piața auto. Noul model electric, inspirat din Fiat Panda, ar urma să aibă un preț mai mic de 25.000 de euro și ar urma să fie prezentat în iulie 2024, pentru a face față concurenței Dacia Spring, a afirmat atunci Olivier Francois.

Stellantis este al patrulea producător auto mondial și are 14 mărci în portofoliu, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat și Opel. Anul trecut, grupul a înregistrat un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, speră ca noul model electric Fiat Panda să fie fabricat la fabrica Stellantis din Kragujevac (Serbia), potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Dacia Spring are cel mai puternic rival pe piața auto

Vucic a făcut această declarație duminică, după o întâlnire cu prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, dar nu a dat un termen exact pentru lansarea noului model. El a subliniat, însă, că noul automobil va impulsiona comerțul dintre Italia și Serbia, care este acum de 4,6 miliarde de euro pe an.

Modelul actual Fiat Panda este produs la o fabrică din apropierea orașului Napoli (Italia) și se așteaptă ca noul model să fie prezentat la jumătatea anului 2024. Stellantis, grupul auto format în 2021 prin fuziunea dintre francezii de la PSA și italo-americanii de la Fiat Chrysler, a încheiat în 2022 un acord de 190 de milioane de euro cu guvernul sârb pentru a produce mașini electrice la fabrica din Kragujevac, unde anterior se asambla modelul Fiat 500L.

În august, Olivier Francois, directorul mărcii Fiat, a spus că Stellantis vrea să adauge un al doilea model electric ieftin la oferta sa, pentru a concura cu Renault SA și producătorii chinezi.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie