17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Dan Şova la Curtea de Argeş: Săptămâna aceasta încep lucrările la DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov

Alte Știri

Prezent la Curtea de Argeş, în cadrul unei conferinţe de presă alături de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, deputatul Mircea Drăghici şi preşedintele PSD Argeş, Tudor Pendiuc, ministrul Transporturilor Dan Şova a declarat că lucrările la DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov vor începe săptămâna aceasta, reabilitarea având o finanţare asigurată de la bugetul de stat, DN 73 fiind al doilea proiect în lista celor finanţabile în fondurile de dezvoltare regională pe următorul exerciţiu bugetar, fiind şi proiect de rezervă pe fondurile de coeziune. Reabilitarea va fi făcută pe lungimea celor 116 km şi va dura 2 ani.

Asocierea de firme Azvi – Straco Grup – Piomar Development – Tractebel Engineering a câştigat încă din 2011 licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare la drumul naţional (DN) 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov, printr-un contract de 275,86 milioane lei (65,3 milioane euro), fără TVA. Lucrările nu au fost începute din lipsă de fonduri. DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov va fi modernizat pe două sectoare, între km 13+800 – km 42+850 şi km 54+050 – km 128+250, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Finalizarea modernizărilor primilor 14 kilometri s-a consumat înainte de alegerile locale din 2012, fiind construită inclusiv o pasarelă care leagă drumul naţional direct de uzina Dacia.

Drumul Curtea de Argeş – Câmpulung nu se reabilitează

O veste proastă pentru şoferii care circulă pe DN 73 C Curtea de Argeş- Câmpulung, a venit ministrul Transporturilor, Dan Şova că pentru acest drum nu sunt alocaţi bani. Ministrul a văzut starea acestui drum, mergând de la Curtea de Argeş la Mioveni unde s-a întâlnit cu autorităţile locale. Din anul 1986 DN 73 C nu a fost niciodată reabilitat, până în prezent făcându-se doar plombări ale covorului asfaltic.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie