11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Data când intră banii pe cardurile de alimente! Ajutorul de la Stat pentru masa de Paște!

Alte Știri

Data când intră banii pe cardurile de alimente! Ajutorul de la Stat pentru masa de Paște! Cardurile cu alimente vor fi alimentate în a doua parte a lunii aprilie. Românii cu venituri reduse vor primi şi în 2024 bani pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

CITEȘTE ȘI. Se dau 2.000 de lei, bani de la Stat pentru femei. Ce trebuie făcut rapid

În total, se dau 1.500 de lei pe an, bani care pot fi folosiți pentru a cumpăra doar alimente sau pentru a plăti mese calde la cantine sau restaurante.

Data când intră banii pe cardurile de alimente! Ajutorul de la Stat pentru masa de Paște!

Persoanele cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, etc.) primesc o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie, decembrie.

CITEȘTE ȘI. Se dau 500 de lei de la Stat pentru milioane de români chiar din luna Aprilie

Cum nu există un calendar oficial și nici o etapizare (pe județe, orașe) și banii nu se dau nici în ordine alfabetică, banii vor fi livrați oricând până pe data de 29 aprilie.

Peste 2.700.000 de români au carduri pentru alimente. Suma pe care o primesc în anul 2024 este de 1.500 de lei, iar banii se virează în tranșe de câte 250 de lei la fiecare două luni.

CITEȘTE ȘI. Ajutor de la Stat pentru familiile cu cel puțin doi copii

Categoriile eligibile să primească banii

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă. Se dau peste 2.500 de lei de la stat de persoană de la Stat!

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

CITEȘTE ȘI. Noi reguli pentru românii care au copii. Este obligatoriu

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

CITEȘTE ȘI. Lista cu coşul cu bunătăţi de la UE care ajung de Paști. Pachetele grele ajung la aproape un milion de români

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie