11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Lovitură puternică pentru șoferi. Mii de mașini second-hand vor radiate automat!

Alte Știri

Lovitură puternică pentru șoferi. Mii de mașini second-hand vor radiate automat! Mașinile second hand vor fi radiate automat din circulație, conform unui proiect de lege inițiat de către Ministerul de Interne. Pentru a evita acest lucru, românii care achiziționează astfel de autoturisme vor fi nevoiți să depună o serie  de documente într-un termen de nouă luni. Conform legii, în momentul în care o persoană cumpără o mașină, este obligat să o înmatriculeze.

CITEȘTE ȘI. Ultima cifra din CNP-ul tău. Ascunde un secret la care nu te așteptai. Puțini știu asta mai ales într-un an cu patru feluri de alegeri

Mașinile second hand vor fi radiate automat din circulație, conform unui proiect de lege inițiat de către Ministerul de Interne. Pentru a evita acest lucru, românii care achiziționează astfel de autoturisme vor fi nevoiți să depună o serie  de documente într-un termen de nouă luni. Conform legii, în momentul în care o persoană cumpără o mașină, este obligat să o înmatriculeze.

CITEȘTE ȘI. Lista cu coşul cu bunătăţi de la UE care ajung de Paști. Pachetele grele ajung la aproape un milion de români

Lovitură puternică pentru șoferi. Mii de mașini second-hand vor radiate automat!

În acest caz, este nevoie de următoarele acte:

 • Cererea înmatriculare auto;
 • Dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare;
 • Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
 • Copia după contractul RCA încheiat pe numele proprietarului vehiculului;
 • Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original şi în copie;
 • Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
 • Chitanță pentru taxa plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

CITEȘTE ȘI. S-a dat Alerta în toate magazinele Pepco!

Pe lângă aceste documente, la transcrierea dreptului de proprietate în cazul unei mașini la mâna a doua este nevoie și de:

 • Certificatul de înmatriculare al fostului proprietar în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate
 • Plăcuțele cu numărul de înmatriculare, dacă fostul proprietar nu a optat pentru păstrarea numărului respectiv.

CITEȘTE ȘI. Se dau 2.000 de lei, bani de la Stat pentru femei. Ce trebuie făcut rapid

 • În cazul transcrierii, nu mai este nevoie de fișă de înmatriculare, atât timp cât există un contract de înstrăinare-dobândire între vânzător și cumpărător semnat și vizat de ANAF.

Mașinile radiate automat din circulație

Există și situații în care noul proprietar nu a transcris dreptul de proprietate, motiv pentru care Ministerul de Interne propune modificarea legii, iar mașinile care nu sunt la timp înmatriculate sau înregistrate de noul proprietar, să fie radiate automat din circulație:

„La articolul 17 alineatul (5), după litera d), se introduc două noi litere, lit. e) și f), cu următorul cuprins:

 1. e) în cazul în care suspendarea înmatriculării vehiculului prevăzută la art. 11 alin. (43 ) a operat pentru o perioadă neîntreruptă de 9 luni;
 2. f) în celelalte cazuri prevăzute de lege în care suspendarea înmatriculării vehiculului a operat pentru o perioadă neîntreruptă de 3 ani, cu excepția vehiculelor istorice pentru care există mențiunea corespunzătoare în rubrica „Observații” a certificatului de înmatriculare, caz în care perioada de operare a suspendării înmatriculării este de 10 ani”.

CITEȘTE ȘI. Se dau 500 de lei de la Stat pentru milioane de români chiar din luna Aprilie

Aceste propuneri sunt puse în dezbatere publică pe site-ul MAI iar propunerile de modificare pot fi transmise prin email pe dgj_transparenta@mai.gov.ro.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie