11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

De aproape două decenii, Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” din Câmpulung este în paragină!

Alte Știri

Peste puțin timp se împlinesc două decenii, de când câmpulungenii stau cu un monument istoric care a scris istorie, în paragină. Vorbim aici despre Casa de Cultură ,,Tudor Mușatescu”.

La începutul anului 2002, Oficiul Național al Monumentelor aflat în subordinea Ministerului Culturii, reprezentat prin director general inginer Alecu Bujor, director economic, Maria Holinschi şi consilier juridic, jurist Letiţia Ciobanu, a semnat contractul de execuţie de lucrări nr. 3355 din 9.12.2002, ce a avut ca obiect: Consolidarea, Restaurarea şi Punerea în valoare a Palatului Culturii din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş (Casa de Cultură “Tudor Muşatescu”), cu S.C Romconstruct Holding Grup S.A, cu sediul în Bucureşti, reprezentată de director general – ecomonist Elena Doană, Florentina Preduţ, consilier juridic Ioan Lăzăroaie şi Valentin Mânu. Semnatarii contractului mai sus menţionat s-au obligat să execute lucrările de Consolidare, Restaurare şi Punere în Valoare a Palatului Culturii din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş (Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”), la un preţ de 16.442.849 mii lei vechi, fără TVA, în decurs de 18 luni calendaristice de la data semnării contractului (09.12.2002). În anul 2012, la obiectivul menţionat au fost realizate o parte din lucrările prevăzute în contract pentru care s-a plătit o sumă de 3.162.928,58 lei (noi). Ca urmare a nerespectării graficelor de lucrări şi finanţare, obiectivul se află într-o continuă stare de degradare, lipsind măsurile de conservare a stării fizice a acestuia, lucrările fiind întrerupte din 22.04.2010. Imobilul este înscris pe lista monumentelor istorice şi, pe lângă lipsa de folosinţă a acestui obiectiv de interes public, acesta a suferit şi o serie de intervenţii de proastă calitate, în prezent, acesta prezintă evidente aspecte de degradare. Fostul consilier local, Ion Lucaciuc în anul 2012 a făcut și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, dar nu s-a rezolvat nimic. Acum fostul primar Călin Andrei, la sfârșit de mandat a făcut cunoscut faptul că litigiile între firma de construcții de atunci și actualul Institut Național al Monumentelor Istorice nu s-au soluționat, iar mai mult decât atât INMS a găsit soluția salvatoare pentru clădirea în paragină, să fie administrată de primăria Câmpulung și instituția publică să se ocupe de lucrările de reabilitare. Declarațiile lui Călin Andrei despre actuala situație a Casei de Cultură ,,Tudor Mușatescu” le aflați din materialul video atașat.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie