26.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Sancţionaţi pentru tăiere şi transport ilegal de material lemons

Alte Știri

În cadrul acţiunii “Scutul Pădurii”, activitate ce are scopul de a stopa tăierile ilegale de material lemnos, poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală Rucăr, Stâlpeni, Călineşti şi Topoloveni, au desfăşurat activităţi de control în zonele de competenţă, astfel aceştia au depistat mai multe personae care au tăiat lemn şi nu au prezentat documente legale de provenienţă şi transport. Astfel poliţiştii de la Rucăr au depistat un bărbat de 19 ani din comuna Cetăţeni, care cu ajutorul unui motoferăstrău mecanic a tăiat de pe picior din fondul forestier administrat de către Ocolul Silvic Păpuşa Rucăr, din arie protejată, un arbore de esenţă fag cu diametrul de 70 cm creând un prejudiciu de 1.280 lei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost predată ocolului silvic.

De asemenea poliţiştii au depistat un bărbat de 34 ani, din comuna Cetăţeni, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,3 m.c. lemn foc fag, fără a deţine aviz de însoţire al materialului lemnos.Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Păpuşa Rucăr.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 36 ani, din comuna Coşeşti în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,8 m.c. material lemnos esenţă stejar, fără documente legale de provenienţă şi transport. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Piteşti.

Poliţiştii au mai depistat doi bărbaţi din comuna Bălileşti, care transportau cantitatea totală de 2,50 m.c. material lemnos specia gorun şi fag, fără documente legale de însoţire.Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Codrii Verzi.

Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 49 ani, din comuna Călineşti, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 0,4 m.c. material lemnos, fără documente legale de provenienţă şi transport. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Topoloveni.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti au depistat un bărbat de 27 ani, din comuna Călineşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 0,5  m.c.  material lemnos, fără documente legale. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Topoloveni.

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie