-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

DE LA CITITORI: Spațiu ultracentral unde stau căcații precum soldații

Alte Știri

DE LA CITITORI: Spațiu ultracentral unde stau căcații precum soldații. Câmpulung, prima capitală a Tării Româneşti, un orăşel încărcat de istorie. Acum 500 de ani a fost scris cel mai vechi document în limba română păstrat până în prezent, acesta reprezentând totodată și cea mai veche atestare documentară cunoscută a denumirii de Țara Românească.

Scrisoarea boierului Neacșu Lupu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner (Hanăș Begner) a fost redactată probabil în 29-30 iunie 1521 la Câmpulung-Muscel.

Aceasta este doar o părticică a greutăţii Câmpulungului, iar actualul primar Elena Lasconi, cea care a decis ca municipiul de la poalele Mateiaşului să fie monitorizat cu 1.000 de camera performante, nu ştie că paza celor 1.000 de camere, dar şi a poliţiştilor locali, e vax albina pe lângă căcații (vorbim neaoș, poate ne aude și pe noi cineva) care în imediata apropiere a primăriei sunt aliniaţi ca soldaţii…

Aceasta este o realitate cruntă din zona centrală, pe gangul de lângă CEC, unde boschetarii sau cei care pierd vremea şi banii la păcănele, se uşurează.

“Pe gang aşa este de la început. Sunt de 65 de ani, dar mizerie, pişălău ca în grajd, materii fecale, sticle sparte, vomă, asta e pe gangul de lângă primărie. Nu e de vină primarul, ci oamenii care sunt nesimţiţi, însă lipsa educaţiei poate fi sancţionată. Dacă ar fi lumină pe gang, o cameră să se vadă cine ş ice face, asta ar fi de mare ajutor. De când m-am mutat aici în blocul de deasupra CEC-ului, odată am trecut prin gang, mi s-a făcut rău de scârbă şi îl evit, merg mai mult, dar nu mai văd scârboşeniile astea”, spune un locatar din blocul respectiv.

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie