35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

De pe primele locuri în Forbes a ajuns la răcoare în arest!

Alte Știri

Încă un miliardar al Argeșului a ajuns în arest, pentru 24 ore, după ce a fost călcat de oamenii legii. Vorbim de data aceasta despre Cornel Pănescu cel care a ținut mult timp primele locuri în topul Forbes și Capital 300 datorită averii sale estimate în anul 2011 la aproximativ 16 milioane de euro. La un moment dat criza financiară i-a lovit afacerile și profiturile lui Cornel Pănescu, dar nu atât de puternic încât să-l descurajeze să mai facă investiții, fie ele și ilicite. Cornel Pănescu este omul cu mâna de fier care a gestionat afacerile Alcadibo, Selca SA, tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul SELC. Aceeaşi evoluţie s-a văzut şi în rezultatele financiare ale Metabet SA, companie care produce confecţii metalice folosite în construcţii.

Cornel Pănescu a avut de-a face și cu italienii unui concern

Anul trecut Cornel Pănescu a cerut insolvența firmei italiene cu care era implicat într-un proiect al primăriei Pitești de „Reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate, a sistemului de canalizare şi a reţelei de alimentare cu apă potabilă în municipiul Piteşti”, realizat prin Măsura ISPA şi a cărui valoare totală s-a ridicat la aproximativ 19.200.000 euro. Contractul de execuţie a fost câştigat de firma „Construzioni Dondi SPA“, un puternic concern italian. Printre partenerii de afaceri ai firmei italiene, cărora le-a fost subcontractată o parte din lucrare s-a numărat şi Constantin Pănescu. Astfel, firma „Alcadibo” a preluat lucrările de reabilitare a staţiei de epurare din cartierul Prundu, în valoare de 4 milioane de euro. În urma înţelegerii dintre părţi, această sumă ar fi trebuit să intre integral în conturile firmei lui Pănescu până la finele anului 2010, numai că „Construzioni Dondi SPA” a mai rămas cu o restanţă în valoare de 250.000 de euro, bani pe care nu i-a achitat nici până astăzi. După trei ani de aşteptare, patronul de la „Alcadibo” a acţionat firma italiană în instanţă, cerând chiar insolvenţa filialei de la Piteşti, solicitare acceptată de Tribunalul Comercial, care a şi dat dispoziţie la Registrul Comerţului să notifice deschiderea procedurii solicitate de Pănescu.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie