Doamna de fier a politicii argeșene, Simona Bucura Oprescu deschide lista la alegerile parlamentare
Doamna de fier a politicii argeșene, Simona Bucura Oprescu deschide lista la alegerile parlamentare

Doamna de fier a politicii argeșene, Simona Bucura Oprescu deschide lista la alegerile parlamentare

Doamna de fier a politicii argeșene, Simona Bucura Oprescu deschide lista la alegerile parlamentare. După două decenii de muncă în PSD, în sfârșit Simonei Bucura Oprescu i-au fost recunoscute meritele muncii și ambiției sale, la nivelul partidului. Alături de prima musceleancă care deschide lista, mai regăsim numele lui Marius Nicolaescu și Bogdan Oancea care vor reprezenta zona de nord a județului Argeș.

Camera Deputaților

 1. Simona Bucura-Oprescu
 2. Nicolae Pavelescu
 3. Nicolae Georgescu
 4. Remus Mihalcea
 5. Aurel Bălășoiu
 6. Alin Călinescu
 7. Cătălin Mîndroc
 8. Nicolae Dinică
 9. Ștefan Dumitrache
 10. Bogdan Oancea
 11. Bogdan Minciunescu
 12. Marius Nicolaescu

Senat:

1. Ovidiu Puiu
2. Stocheci Cristina
3. Enache Viorel
4. Moraru Laura
5. Vatăsescu Ghiorghie
6. Bughiu Adrian

Social-democrată din clasa a X-a, Simona Bucura Oprescu a intrat în PSD în anul 1996, în organizaţia de tineret, pe când era elevă la liceu. Între anii 1998 şi 2004 a fost preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Argeş, iar între 1999 şi 2004, vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret a PSD. Între 2005 şi 2014, Simona Bucura Oprescu a fost purtător de cuvânt al PSD Argeş, iar din 2013 a fost Preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Argeş. Din 2014 a fost şi vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD. În anul 2019 a primit funcția de vicepreședinte în cadrul PSD Argeș iar implicarea alături de echipă la alegerile locale a ridicat partidul la valoarea pe care o avea pe vremea lui Constantin Nicolescu.

Prima femeie vicepreşedinte de CJ

Între 2004 şi 2008, Simona Bucura Oprescu a fost consilier judeţean, secretar al Comisiei de Cultură, Sport, Tinert şi Relaţii Internaţionale a Consiliului Judeţean Argeş, iar între 2008 şi 2010, preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe a CJ Argeş. Simona Bucura Opresu a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, între 2011 şi 2012, an din care este deputat de Argeş pe Colegiul Mioveni. În prezent, Simona Bucura Oprescu este şi vicepreşedinte al PSD Argeş, funcţie pe care o deţine din 1999.

Deputatul de Mioveni, Simona Bucura Oprescu este la al doilea mandat la Camera Deputaţilor. Născută la Câmpulung a crescut la Mihăești, sat Valea Popii, unde are în prezent toată familia, parlamentarul de Argeş este un ”produs” al ”şcolii” PSD, urcând în partid din organizaţia de tineret. Simona Bucura Oprescu a fost cel mai tânăr consilier judeţean al tuturor timpurilor în Argeş, prima şi singura femeie vicepreşedinte de Consiliul judeţean pe care a avut-o acest judeţ şi primul deputat-femeie din Argeş, ales.

About The Author

Related posts