35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Doamna ministru Gavrilescu, ce faceţi acum??? Barza nu a înţeles ordinul dumneavoastră!

Alte Știri

Săptămâna trecută printr-un ordin al unui ministru ce se crede însuşi Dumnezeul ordonanţelor, un cuib al unei berze din Schitu Goleşti, judeţul Argeş, a fost distrus, termenul folosit de ministru fiind relocare, probabil aşa este explicată relocarea în DEX-ul ministerial. Acum doamna ministru ce ordin ar trebui să emită? După ce au distrus cuibul şi au pus într-un castron metalic câteva crăci care au rămas mai măricele din cuib, oamenii angajaţi de administraţia locală din Schitu Goleşti, au plantat aşa zisul cuib pe un stâlp aflat la 600 de metri vest, aşa cum a dorit doamna ministru Graţiela Leocadia Gavrilescu de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Marţi seara a sosit barza al cărei cuib a fost distrus de autorităţile care se cred mai presus de tot ce îi înconjoară, şi înaripata a aterizat aşa cum era de aşteptat pe acelaşi stâlp unde-şi avea cuibul. Cum pe stâlpul respectiv firma angajată de primăria Schitu Goleşti a montat un stativ metalic ascuţit şi cu margini tăioase, barza nu a putut să stea decât în picioare şi toată noaptea s-a chinuit fără spor să îşi găsească locul. Miercuri dimineaţa barza, după un zbor de recunoaştere a aterizat din nou pe acelaşi stâlp pe care-şi avea cuibul. A stat câteva ore într-un picior şi după un timp a început să dea rotocoale deasupra casei de lângă stâlp, aceea al cărei proprietar a făcut reclamaţii şi plângeri peste tot pentru a distruge cuibul de barză. Bătrânii spun că semnele pe care le face barza de când s-a întors la cuibul distrus nu prevestesc nimic bun. Când stă într-un picior şi se ciugule sau zboară în cerc, prevesteşte ceva rău.

“A venit barza la acelaşi loc unde era cuibul… Ce v-am spus eu, barza vine la acelaşi loc, noi oamenii ar trebui să învăţăm de la animale, noi ne mai şi credem că suntem în vârful lanţului trofic, suntem la talpa gâştii, nişte fiinţe care distrugem tot ce a lăsat Dumnezeu. Barza aia şi-a făcut cuib aici şi omul ăsta, Corneliu Pârşan a zis că îl deranjează… lăsaţi că şi primăria i-a jucat în strună… dacă de acolo îi spuneau că trebuie să se potolească, se potolea, dar cred că e ceva putred şi aici… Nu mă interesează decât că din cauza asta, un biet animal va muri… şi noi cei cărora ne pasă nu avem ce să facem, nu vine săraca barză să îşi facă cuib la mine în curte că aş lua-o!”, spune un localnic.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie