11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Două OLIMPICE din Piteşti sunt mândria JUDEȚULUI ARGEȘ

Alte Știri

În perioada 12-18 august 2014, s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Geografie de la Cracovia (Polonia). La olimpiadă au participat 36 de echipaje (ţări) a câte 4 elevi. Printre ţările participante menţionăm: România, Germania, Marea Britanie, Finlanda, S.U.A., Ungaria, Argentina, Australia, Singapore, Japonia, Rusia, China, Nigeria. Echipajul României a fost format din două eleve din Piteşti, un elev din Iaşi şi unul din Galaţi. Rezultatele piteştencelor au fost unele de excepţie, aducând judeţul Argeş pe locul trei în lume şi primul loc în Europa. Astfel: Manea Andreea Cosmina, absolventă a clasei a XII-a a Colegiului Naţional “I.C. Brătianu”, Piteşti a obţinut medalia de aur iar Rădulescu Anca Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “I. C. Brătianu”, a obţinut medalia de bronz, având ca profesor coordonator pe Enache Ionuţ. Elevele au participat în luna iulie, la Iaşi, la un stagiu de pregătire în lotul lărgit, sub îndrumarea a mai mulţi profesori universitari.

Performanţă în engleză la Geografie

Anul trecut, piteşteanca Cosmina Andreea Manea, elevă la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, de la Kyoto. Tot la Bacău anul trecut, şi Anca Rădulescu, a fost câştigătoarea unui premiu special din partea Societăţii de Geografie din România. La Cracovia pe lângă olimpiadă, cele două olimpice au avut parte de unele activităţi turistice notabile. Astfel, pe lângă oraşul în sine – Cracovia fiind considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa – cele două eleve au vizitat câteva castele din jurul oraşului, dar şi fostul lagăr de concentrare Auschwitz, cel mai mare lagăr de exterminare al naziştilor. Cosmina Manea, anul trecut a fost şi prima argeşeancă participantă la o Olimpiadă Internaţională de Geografie, este vorba de cea desfăşurată la Kyoto, în Japonia. Anca Rădulescu participă începând din clasa a opta, la olimpiadele naţionale de geografie, Olimpiada de la Cracovia fiind pentru ea primul concurs de un asemenea calibru.

 

 

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie