8.1 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

După o împroprietărire ilegală, acum 30 de familii îşi caută dreptatea în instanţă

Alte Știri

În anul 1970, pe strada Negru Vodă din Câmpulung, la numărul 164, începea construcţia unui bloc cu două scări, bloc proprietate personală a locatarilor. Practic aceste apartamente, în număr de 30, au fost achitate integral la începerea lucrărilor. Terenul pe care se construia în anul 1970 acest bloc era, conform Deciziei 231-1970 a Consiliului Popular al Oraşului Câmpulung, atribuit în folosinţă veşnică proprietarilor de apartamente, iar terenul atribuit avea 1.634 metri pătraţi.

Proprietarii acestor apartamente au plătit impozit la primăria Câmpulung pentru acest teren, conform Registrului Agricol 1988-1991 şi a Registrului posesorilor din 1990.

Conform Legii 18-1991, terenul atribuit în folosinţă veşnică pe durata existenţei construcţiilor dobânditorilor acestora, trec în proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinţă a terenului, proprietari ai locuinţelor.

La Câmpulung s-au făcut falsuri grosolane!

Chiar dacă legea spune ceva, la Câmpulung lucrurile stau altfel, adică în prima capitală a Ţării Româneşti, legea se face după cum se dau banii, şpăgile, sau atenţiile, depinde cum le spun cei care le primesc.

„Am achitat integral aceste apartamente. Noi, proprietarii iniţiali, cei care am contractat aceste apartamente, 30 de familii, am plătit construcţia, am plătit şi primit terenul, 1.640 metri pătraţi, avem acte doveditoare, şi apoi am stat cu arhitectul şi constructorul şi am discutat pe schiţa apartamentelor. Nu suntem nebuni când spunem că acum primăria a făcut un abuz. Practic a fost împroprietărită o persoană care a vândut terenul şi aşa s-a ajuns aici. Să fiu explicită, e vorba de o împroprietărire pentru numărul 188 de pe strada Negru Vodă. Primăria i-a dat femeii respective, Lelia Foarfică, 243 mp, aici la noi, adică din terenul nostru, asta abuziv. Ea a vândut, şi aşa a ajuns terenul la Buta Cătălin, ginerele directorului Constantin Ivan de la Hidroelectrica, acum înţelegeţi cum s-a ajuns aici.  Ce am descoperit noi, locatarii şi asta va fi decisiv, este faptul că terenul care i-a fost vândut se învecinează nu cu noi, ci cu Consiliul Local Câmpulung, şi se află pe strada Negru Vodă din Câmpulung! Adică terenul, conform documentelor cu care defilează Buta, se află lângă Consiliul Local Câmpulung, undeva pe Negru Vodă. În cazul acesta îi invităm să se ducă acolo”, spune un proprietar de la blocul 7, Elena Ivaşcu.

Acţiune în instanţă de stopare a lucrărilor şi anulare a documentelor false

Cum lucrurile sunt pe lângă lege, oamenii au pornit să îşi caute dreptatea în instanţă. Locatarii au deschis la Judecătoria Câmpulung acţiune pentru stoparea lucrărilor, şi pentru anularea documentului de proprietate iniţial, eliberat lui Foarfică şi a tuturor actelor subsecvente acestuia.

„Luni a spus Buta că va veni să înceapă lucrările, asta dacă trece peste instanţa de judecată, probabil Ivan şi Buta cei doi socru şi ginere se ştiu peste lege şi peste tot ce oamenii de rând din ţara asta respectă, legile României”, mai spune un locatar de la blocul 7.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie