După zeci de misiuni speciale în țară și străinătate, în calitate de reporter, acum de Ziua Armatei, i-a reprezentat pe militari ca primar!
După zeci de misiuni speciale în țară și străinătate, în calitate de reporter, acum de Ziua Armatei, i-a reprezentat pe militari ca primar!

După zeci de misiuni speciale în țară și străinătate, în calitate de reporter, acum de Ziua Armatei, i-a reprezentat pe militari ca primar!

După zeci de misiuni speciale în țară și străinătate, în calitate de reporter, acum de Ziua Armatei, Elena Lăsconi i-a reprezentat pe militari ca primar!

Ca în fiecare an, Garnizoana Câmpulung organiza activităţi menite să amintească şi să cinstească lupta şi jertfa Armatei Române. Astfel, militarii din Garnizoana Câmpulung participau la ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, desfăşurată la Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăţ, judeţul Argeş, cunoscut şi sub numele de Mausoleul de la Mateiaş – monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Naţională dintre anii 1916-1918.

Ceremonia militară şi religioasă era urmată de Expoziţia cu tematică tradiţii militare, organizată de Muzeul Municipal Câmpulung în colaborare cu Administraţia publică locală şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, iar după orele 19.00, militarii batalionului se retrăgeau cu torţe pe itinerariul Parcare LIDL – Piaţa Primăriei – Piaţa Jurământului – unitate.

La activitate participau oficialităţi locale civile şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere, veterani de război, şi corespondenţi ai mass-media.

Duminică, 25 octombrie toate activitățile dedicate Zilei Armatei Române s-au desfășurat într-un cadru restrâns în curtea unității Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Primarul Elena Lăsconi uns în funcție doar de o săptămână a depus o coroană de flori la monumentul Eroilor de aici. Noroc că primarul Elena Lăsconi știe să își facă singură imagine că militarii dorm în cizme!

,,Astăzi am văzut soții cu ochii în lacrimi, copii și frați ai celor ce s-au stins în misiuni militare. Noi suntem pe harta lumii datorită eroilor noștri și cred că ar trebui să ne reamintim de faptele lor mai des. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Tuturor militarilor vă urez “La mulți ani!” și oriunde v-ar purta pașii să ajungeți sănătoși acasă! Sunt mândră că oameni ca voi ne reprezintă cu mândrie în lume. Am fost aproape zece ani la evenimente și în misiuni alături de voi ca reporter.

V-am cunoscut în Afganistan, în misiuni speciale în țară și străinătate. Astăzi mă înclin cu respect în fața voastră! Mulțumesc, Batalionului 30 Vânători de Munte, pentru onoarea de a fi astăzi alături de voi! Tot astăzi ar fi trebuit să facem focul lui Sumedru înainte de Sf. Dumitru. Din păcate, vremurile pe care le trăim nu ne permit acest lucru. La mulți ani, de astăzi, tuturor celor care poartă numele Dumitru! Sănătate!”, a scris primarul Elena Lăsconi pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts