23.5 C
Campulung Muscel
duminică, 24 septembrie, 2023

E pe bune. Statul dă vouchere de 5.000 de euro pentru români

Alte Știri

E pe bune. Statul dă vouchere de 5.000 de euro pentru români. Peste 100.000 de români vor primi vouchere de la stat pentru montarea de sisteme fotovoltaice sau baterii de stocare, bani pe care îi va lua de la Uniunea Europeană.

În anul 2024, românii care nu s-au înscris la Casa Verde Fotovoltaice mai au o șansă. Așadar, statul oferă vouchere de cinci mii de euro pentru montarea de sisteme fotovoltaice sau baterii de stocare. Bani pe care îi va lua de la Uniunea Europeană, potrivit observatornews.ro.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

„Pentru tipul de casă pe care o am cred că o să fie între 5 şi 6 kWh. Cam ăsta e consumul pe care îl avem”, a spus Ionel Radu, beneficiar al programului Casa Verde Fotovoltaice.

La debutul anului viitor ar urma să-şi monteze şi panourile. Panouri care îi vor aduce o factură la electricitate mult mai mică.

E pe bune. Statul dă vouchere de 5.000 de euro pentru români

„Între 250 şi 300 de ron pe lună, cu maxime mai mari în lunile de vară, când se foloseşte aerul condiţionat şi în lunile de iarnă. Presupun că mai mult de 50% o să se reducă”, a precizat Ionel Radu, beneficiar al programului Casa Verde Fotovoltaice.

De asemenea, cei care nu au reușit să se înscrie la Casa Verde, mai are o șansă la anul cu noul program de sprijin pentru cei care vor să devină prosumatori.

„Dacă la Casa Verde beneficiarii primesc suma de 20.000 de lei, la noul program se vor da vouchere în valoare de 25 de mii de lei pentru un sistem de minimum 3 kWh. Sau pentru instalarea unei baterii de stocare cu o putere minimă de 5 kWh. Banii vin de la Uniunea Europeană. În total, peste 600 de milioane de euro”, a spus reporterul sursei citate.

„Avem posibilitatea de a instala şi un sistem suplimentar de stocare. Ar ajuta reţelele de la periferia oraşelor ca prosumatorii să poată livra surplusul de energie către reţeaua naţională. O capacitate instalată de 5 kWh, înseamnă consumul unei case de aproximativ 10 ori”, a spus Dan Tudose, proprietar firmă panouri.

„Ar trebui să aibă ghidul de finanţare până la finalul acestui an. Urmând ca aplicarea şi depunerea dosarelor să se facă între ianuarie şi aprilie anul viitor”, a adăugat Adrian Vintilă, expert energie.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie