0.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Ecograf de 30.000 de euro donat spitalului din Câmpulung de Holcim România!

Alte Știri

Şi în acest an, compania Holcim România membră a grupului Lafarge-Holcim, respectându-şi parteneriatul asumat cu comunitatea locală prin intermediul spitalului municipal Câmpulung, a donat unităţi sanitare un aparat medical. Este vorba despre un ecograf Doppler 3D  marca Hitachi Aloka F37 de producţie japoneză, care va completa dotarea secţiei Radiologie şi Imagistică medicală. Pe lângă echipamentul de bază pachetul mai cuprinde soft-uri de lucru 3 bucăţi, sondă convexă, sondă liniară şi videoprinter alb-negru tip Mitsubishi P93E. Prin utilizarea Doppler-ului, care este o a doua natură în structura ecografului, atat a celui continuu cât şi pulsat, color power, se stabileşte un diagnostic diferenţial foarte bun în patologia vizuală. Utilizând ecografia 3D, malformaţiile fetale ce diagnostichează fără probleme, dar se poate aplica si pentru diagnosticul patologiei tuturor părţilor organelor inclusiv vascular şi cerebral. Prin utilizarea sondelor convexă, liniară şi endocavitară, se deschide accesul medical ecografic la toată patologia, iar cu cât rezoluţia este mai mare, cu atât eroarea de diagnostic este mai mică şi pot fi depistate leziuni foarte mici în stadii incipiente. Aparatul de ultimă generaţie are o  valoare de achiziţie totală de circa 30.000 de euro inclusiv TVA, şi va contribui la o diagnosticare mai rapidă şi mai precisă, inclusiv prin extinderea cu 15% a spectrului actual de investigaţii ecografice, evitându-se astfel trimiterea pacienţilor către alte unităţi medicale. Anual la spitalul municipal câmpulung numai pentru pacienţii internaţi se realizează circa 10.000 de ecografii, la care se adaugă la cele pentru bolnavii trataţi în ambulatoriu. Pentru efectuarea de ecografii au competenţă acreditată un număr de 11 medici, iar în curând urmează să înceapă activitatea un nou medic specialist în radiologie şi imagistică medicală.
La secţia de radiologie şi imagistică, au fost prezenţi Emil Raicov, director Holcim, viceprimarul Liviu Ţâroiu, directorul spitalului, Grigore Stănescu, medici, consilieri locali şi nu în cele din urmă, reprezentanţi ai Holcim. Directorul spitalului, i-a înmânat directorului Holcim o plachetă în semn de apreciere pentru toate acţiunile pe care societatea de la Valea Mare Pravăţ le are în ceea ce priveşte dotarea unităţii spitaliceşti. După acest moment, aparatul a fost prezentat de medicul Ghica, cei prezenţi fiind puşi în temă de performaţele acestui aparat şi nu în ultimul rând de ceea ce înseamnă o investigaţie medicală de calitate.
Parteneriatul cu Holcim România a început în urmă cu 14 ani şi numai din 2008 până în prezent spitalul municipal câmpulung a primit ca sponsorizare o serie impresionantă de aparatură medicală performantă care include un sistem de chirurgie laparoscopică, un analizor automat de imunologie, coagulometru, analizor de hematologie, analizor de gaze şi electroliţi şi aparat de anestezie. Cu aceste echipamente medicale s-au realizat peste 100.000 de prestaţii şi analizele specifice, cifra fiind elocventă în ceea ce priveşte responsabilitatea sociala a Holcim, parte a strategiei de dezvoltare durabilă.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie