16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Efectele benefice ale terapiei cu sare sau ,,aurul alb”

Alte Știri

La îndemâna oricui, sarea este benefică pentru sănătate, ajutând la ameliorarea sau tratarea unor afecţiuni.

Te simţi obosită şi nu mai ai energie? Ţi-a înţepenit gâtul sau ai vocea răguşită? Nu e nevoie să dai fuga la farmacie şi să te îndopi cu medicamente. Poţi să te tratezi acasă. Cu sare…

,,În cada umplută cu apă caldă (aproximativ 150 de litri) pui două kilograme de sare cu lavandă, mentă, plante medicinale, trandafir (amestecată în prealabil cu apă fierbinte, pentru a se dizolva mai repede). Baia durează 20-30 de minute şi este important ca temperatura apei să fie menţinută mereu la peste 37°C, pentru ca acţiunea terapeutică să fie maximă”, spune Anca Rusu, managerul magazinului naturist Nova Gryn Plant din Câmpulung.

SFAT: cercetătorii au observat că aceste băi au efecte mai puternice în preajma lunii pline (cu 2-3 zile înainte), când este de altfel recomandat să fie începute.

Masajul cu sare

Masajul cu sare este foarte util mai ales în înfrumuseţare. Acesta îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, accelerează mişcarea sângelui şi îndepărtează celulita.

Lămpile, veiozele, candelele din cristalele de sare

Cristalele de sare din lămpile sau veiozele de sare şi din candelele din cristale de sare, purifică şi îmbunătăţesc calitatea aerului înconjurător, deoarece eliberă în atmosferă ioni negativi. ,,Salinoterapia este un tratament natural recomandat pentru următoarele afecţiuni: astm, sinuzită, infecţii respiratorii (faringite, bronşite, etc., rinită, stări de oboseală şi declin al rezistenţei la stres, e.t.c.)”, spune Anca Rusu, managerul magazinului naturist Nova Gryn Plant din Câmpulung.

Corpul lămpii de sare şi al candelei de sare este alcătuit din sare integrală, este 100% natural, nu conţine aditivi, coloranţi sau alţi compuşi de sinteză. Culoarea provine de la conţinutul natural de sare şi alte minerale.

Veioza sau lampa de sare şi candela din cristale de sare ionizează aerul şi îngrijeşte armonia psihică a omului, ajută căile respiratorii, măreşte imunitatea organismului. Sunt ideale în dormitoare, în camera copiilor, în camera de zi sau în camera de lucru.

Săpunul din sare

Se foloseşte pentru îngrijirea zilnică a pielii, reglarea pH-ului, pentru piele uscată cât şi pentru cea grasă, împotriva acneei, a diferitelor boli de piele (eczeme, alergie, ciupercă), după bărbierit, pentru îngrijirea mâinilor.

Pernele de sare

Pernele de sare sau cărămizile de sare pot fi folosite în tratarea durerilor reumatice, menstruale, de articulaţii, migrenelor, prin aplicare lor pe zona dureroasă. Aceste produse pot fi încălzite în cuptorul tradiţional (nu folosiţi în cuptorul cu microunde) sau răcite în congelator.

 

 

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie