a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

4.6 C
Campulung Muscel
joi, 23 martie, 2023

El e Francisc. Unul dintre africanii care lucrează la Câmpulung

Alte Știri

El e Francisc. Unul dintre africanii care lucrează la Câmpulung. Aceștia au ajuns pe plan local aduși prin firmă de un om de afaceri.

Sunt 28 de africani care au ajuns în România tocmai din Ghana. Francisc ne-a povestit că a lucrat inițial în București vreo trei luni dar nu i-a plăcut prea tare.

A preferat să vină la Câmpulung cu alți doi colegi de ai lui. Au plecat din țara lor, 28 de africani pentru a munci printre români. Francisc a spus că iubește românii pentru că sunt calzi și iubitori. Se miră de culoarea pielii lui și nu îl marginealizează, din contră chiar stau de vorbă cu el. Francisc se aștepta să fie totul invers.

La Câmpulung are cazarea asigurată de firmă și câștigă lunar 3000 de lei. Francisc ne-a mai spus că este aproape dublu decât ar câștiga în țara lui. Oricum o parte din bani o trimite acasă, la ai lui. Are 26 de ani și mâinile făcute praf de muncă.

Duminica preferă să își petreacă timpul liber prin fața primăriei. Dacă găsește câte o persoană să stea de vorbă cu el este foarte fericit. Francisc ne-a spus că îi place foarte mult la Câmpulung, iar în România oamenii sunt foarte educați commparativ cu cei din țara lui.

Așa că are multe de învățat. Nu prea se descurcă cu mâncarea, preferă orezul și pâinea dar speră ca în scurt timp să să obișnuiască și cu alte gusturi total diferite față de cele din locurile lui natale.

 

 

Ultimele Știri

Arde primăria Câmpulung sau Big & Small. Panică printre cetățeni

Arde primăria Câmpulung sau Big & Small. Panică printre cetățeni. Pompierii intervin în forță. Au venit cu două autospeciale...

Alte știri din aceeași categorie