2.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Elena Lasconi alături de alte doamne adevărate și-a pus viața personală pe tapet

Alte Știri

După 25 de ani în care s-a făcut remarcată la ProTv ca reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator, trainer, dar și sales manager, Elena Lasconi a hotărât să pună piciorul în prag și să lupte pentru ceea ce-i al ei, al nostru. A îndrăznit astfel, în 2019, să-și depună candidatura la Primăria Câmpulung Muscel…

„Ca jurnalist al Știrilor Pro TV a realizat documentare pentru știri, reportaje, campanii, filmări pe teren, redactare de știri, reportaje, campanii. A fost trainer pentru jurnaliștii Știrilor Pro TV din teritoriu, dar și pentru studenți ai facultăților de jurnalism din țară și străinătate (Anglia, Bulgaria, Muntenegru). A participat și a relatat de la toate evenimentele majore din țară dar și din străinătate: mineriadele din 1999, războaiele din Kosovo și Afganistan, cutremurul din 1999 din Turcia, cu peste 20 de mii de victime, alegerile prezidențiale, locale și parlamentare, vizita Papei Ioan Paul al II-lea, vizita președintelui SUA George Bush, Summit-ul NATO, aderarea României la UE, inundațiile devastatoare (campania ”Nouă ne pasă”) etc.”.

Astfel pe scena TEDxCornișa Women, eveniment ce a avut loc sâmbătă, 5 noiembrie, la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, alături de alte doamne adevărate, a fost și distinsa Elena Lasconi, care și-a lăsat prin siguranță și cutezanță, amprenta asupra publicului.

Iubirea și furia

„Dacă în urmă cu doi ani mi s-ar fi spus ce o să trăiesc ca primar cinstit în România, aș fi deschis laptop-ul și mi-aș fi luat bilet doar dus, în cea mai îndepărtată destinație. Dar astăzi, aici nu e despre „dacă”, ci e despre de ce am ales drumul acesta și cum am călătorit pe el, petrecând cea mai grea, cea mai urâtă și, paradoxal, cea mai frumoasă, dar și cea mai palpitantă perioadă din viața mea.

La întrebarea de ce, am două răspunsuri, două cuvinte, care și astea sunt în extremă. Iubirea și furia. Iubirea și furia m-au mânat în luptă în 2020. Iubirea nu e un dar. E foarte adevărat, fiecare dintre noi ne naștem cu acest sentiment plin de emoție, dar ca să simți bine, să-l simți pe Dumnezeu, pentru că el este binele, să te simți fericit și implinit, iubirea asta trebuie educată, trebuie antrenată și cel mai important lucru, este să o dai mai departe”, și-a început Elena Lasconi speech-ul.

În trecut, oamenii aveau pâine magică…

Poetul Lucian Blaga zicea cândva că „veșnicia s-a născut la sat…”. Ei bine, Elena Lasconi a evidențiat la fel de simplu această fraza, în mica retrospectivă pe care a avut-o la TEDxCornișa Women, pe cât de curată și plină de esențe mici i-a fost și copilăria.

„Am crescut într-o familie săracă material, dar extrem de bogată, cu multă iubire. Eram nouă suflete în două camere, dar ne bucuram așa de tare unii de alții. Ne bucuram chiar și atunci când mâncam cartofii aceia mici pe care îi alegeam din mâncarea pregătită pentru porci. Era așa o bucurie când venea Crăciunul și toată casa noastră mică și curtea erau pline de colindători. Bunica spunea „mamă, casa în care intră oameni mulți, e o casă de oameni buni”. Știți ce le dădeam? Nuci pe care le culegeam toamna de pe strada noastră plină de nuci.

Atât aveam de dat, dar nici alea nu le aveam din curtea noastră. Toate lucrurile astea i le datorez unui om extraordinar, care a știut să-mi antreneze iubirea, să-mi arate că iubirea de aproape e mai presus de o poruncă din Biblie, e o stare, de fapt. Asta trebuie să învățăm noi în viața noastră. Omul acesta este bunica mea, pe care am înmormântat-o săptămâna trecută, bunica mea, mama Beti, ea ar fi trebuit să fie astăzi aici, pe această scenă, pentru că ea este cea mai motivațională persoană pe care am cunoscut-o în viața mea. Aveam 6 ani, verișoara mea 5 ani, fratele meu 4 ani și o așteptam pe mama Beti să vină de la oraș.

Se deschide poarta și avea o pâine neagră în mână. Și pe vremea aia, pâinea neagră nu era o fiță, pâine neagră se dădea la porci. Și am fugit cu toții să luăm uscățele. Ne întreceam de fiecare dată să o ajutăm și noi pe ea, ca să putem să facem foc pentru lăturile la porci. Și ea ne zicea: „mamă, dacă mâncați pâinea asta neagră, o să faceți grupa 0, o să fiți sănătoși tun și o să puteți să faceți tot ce vă doriți voi pe lumea asta”. Mai târziu am aflat că-n ziua aceea nu avea ce să ne dea de mâncare. Dar nu s-a isterizat. A făcut o poveste din asta, ne-a umplut burțile, dar și imaginația”, și-a amintit speaker-ul. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie