24.6 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

Elevii care beneficiază de aceste burse speciale. S-a stabilit valoarea bursei sociale pentru anul şcolar 2023-2024

Alte Știri

Elevii care beneficiază de aceste burse speciale. S-a stabilit valoarea bursei sociale pentru anul școlar 2023-2024.

Bursa socială are valoarea de 300 de lei pe lună. Aceasta poate fi majorată doar în cazuri excepţionale. Valoarea este valabilă pentru anul şcolar 2023-2024.

Bursa socială se adresează elevilor din medii dezavantajate socio-economic,  elevilor care au situaţii medicale speciale, ori care provin din grupuri vulnerabile.

Elevii care beneficiază de aceste burse speciale. S-a stabilit valoarea bursei sociale pentru anul şcolar 2023-2024

Elevilor care beneficiază de aceste burse, li se asigură „păstrarea confidenţialităţii asupra identităţii, datelor personale şi informaţiilor referitoare la situaţia de dificultate în care se află”.

Actele necesare pentru obţinerea bursei sociale sunt următoarele:

cerere tip, copii ale actelor de identitate pentru fiecare membru al familiei în parte. Adeverinţe care să ateste venitul net lunar pentru fiecare membru de familie de pe ultimele 12 luni de dinaintea începerii anului şcolar. Dar şi, acolo unde este cazul, talon de şomaj, talon de pensie alimentară, sau copie de pe sentinţa de divorţ.

Bursa socială are cea mai mică valoare dintre bursele acordate de stat. Bursa de merit este de cel puţin 450 de lei pe lună, iar bursa de excelenţă olimpică sau internaţională poate depăşi 1.000 de lei pe lună.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Un bărbat a fost mușcat de un urs la Rucăr

Ultimă oră. Un cioban de la o stână din Rucăr a fost mușcat de un urs. Bărbatul în vârstă...

Alte știri din aceeași categorie