13.5 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Eveniment inedit, sportiv în Argeș. Baschet în fotoliu rulant. Să punem în mișcare, roțile schimbării, împreună!

Alte Știri

Eveniment inedit, sportiv în Argeș. Baschet în fotoliu rulant. Să punem în mișcare, roțile schimbării, împreună! În România sunt până în zece echipe de baschet pentru persoanele cu dizabilități. În toată țara sunt mulți tineri pentru care baschetul, chiar dacă este în scaun cu rotile, înseamnă distracție, competiție și determinare.

În acest weekend la Pitești a avut loc o premieră sportivă. Una inedită în Argeș. S-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național de Baschet în fotoliu rulant!

La startul campionatului care a început vineri, s-au aliniat echipele CS Comunitar Sibiu, ACS Academia de Baschet Phoenix Galati, AJ Ilfov Motivation, ACS Ralph Brașov, ACS Paralimpic Salvia 2000 Cluj-Napoca și ACS Temerarii Arad.

Încurajați de antrenori și temperați de arbitri, sportivii în fotoliu rulant s-au întrecut timp de două zile în a-și demonstra măiestria în ceea ce privește baschetul. Ca în orice competiție au existat orgolii, emoții și suspans.

Eveniment inedit, sportiv în Argeș. Baschet în fotoliu rulant. Să punem în mișcare, roțile schimbării, împreună!

Sportul în scaunul rulant este parte a procesului de recuperare activ pentru dobândirea abilităților de viață independent și, în același timp, un element important în integrarea social a persoanelor cu dizabilități.

La Pitești Sala Școlii Gimnaziale nr. 4 “Traian”, sâmbătă, 9 decembrie s-a încheiat faza grupelor din cadrul Campionatului Național de Baschet în Fotoliu Rulant, cu următoarele rezultate:

▪️ Comunitar Sibiu 🆚 Academia Phoenix Galați 50-8

▪️ Motivation Ilfov 🆚 Temerarii Arad 16-42

▪️ Salvia 2000 Cluj-Napoca 🆚 Academia Phoenix Galați 53-13

▪️ Ralph Brașov 🆚 Temerarii Arad 33-38

S-au încheiat semifinalele Campionatului Național de Baschet în Fotoliu Rulant, cu următoarele rezultate:

▪️ Ralph Brașov 🆚  Salvia 2000 Cluj-Napoca 40-38

▪️ Comunitar Sibiu 🆚 Temerarii Arad 46-29

Eveniment inedit, sportiv în Argeș. Baschet în fotoliu rulant. Să punem în mișcare, roțile schimbării, împreună!

Finala s-a desfășura astăzi, duminică de la ora 13.00 între echipa CS Comunitar Sibiu și Ralph Brașov.

Echipele înscrise în cadrul Campionatului Național de Baschet în Fotoliu Rulant, prima ediție au terminat competiția cu următorul clasament:

Locul I – Ralph Brașov

Locul II – Comunitar Sibiu

Locul III – Salvia 2000 Cluj-Napoca

Locul IV – Temerarii Arad

Locul V – Motivation Ilfov

Locul VI– Academia Phoenix Galați

Să punem în mișcare, roțile schimbării, împreună!, au transmis ACS Temerarii Arad.

“Noi suntem înființați de aproape 20 ani, am jucat baschet foarte mulți ani. Apoi a intervenit o pauză. Suntem foarte bucuroși că Federația Română de Baschet a luat această inițiativă pentru a organiza acest campionat. Este primul pas care ne ajuta să mergem mai departe. Noi am început în scaune normale și a fost foarte greu.

Încet, încet am evoluat acum toți au cărucioare speciale pentru baschet care sunt scumpe. Eforturile pentru sportive sunt mult mai mari, decât pentru o persoană invalidă care nu joacă baschet, dar asta nu ne împiedică să jucăm și să fim bucuroși că facem lucrul acesta. Avem o vorbă noi cei din Arad – și anume Have Fun – intră cu drag și distrează-te. Mulțumim tuturor pe acestă cale, ”, a declarat pentru ziaruldinmuscel.ro, Gabriel Dronca președintele, Clubului Sportiv Temerarii Arad.

“Este un prim pas în dezvoltarea baschetului în fotoliu rulant. Ne-am dorit de mai mult timp să putem ajunge la un campionat național dedicat acestui sport exclusiv persoanelor cu dizabilități. Ca aceste campionate să se joace oficial. Facem toate demersurile și către federația internațională să ne afiliem și să venim în sprijinul lor”, a declarat pentru ziaruldinmuscel.ro, Anca Stoenescu, manager baschet feminin.

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie