30.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Fabrica din Argeș care le dă o AVERE angajaților, doar ca aceștia să își dea demisia de la locul de muncă

Alte Știri

Fabrica din Argeș care le dă o AVERE angajaților, doar ca aceștia să își dea demisia de la locul de muncă. Continuă şi în luna aceasta procesul acordării salariilor compensatorii pentru angajaţii Dacia care aleg să demisioneze.

CITEȘTE ȘI. Noul model Dacia Spring a început să facă furori. Ce preț va avea mașina restilizată

Astfel, pentru angajaţii care au o vechime de peste 15 ani la nivelul fabricii şi aleg să plece din întreprindere, primesc salarii compensatorii care se ridică la valoarea de 1,5 miliarde de lei. Această oportunitate a Ordonanţei este valabilă în cazul anumitor secţii din fabrică, puternic afectate de procesul de robotizare. Din câte se pare acest proces al acordării salariilor compensatorii va mai continua până în luna septembrie a acestui an.

CITEȘTE ȘI. Cât de mare este noul SUV de la Dacia. Când va fi lansat și ce ascunde sub capotă? Mașina este fabricată în Argeș

Fabrica din Argeș care le dă o AVERE angajaților, doar ca aceștia să își dea demisia de la locul de muncă

Grupul Renault se pregăteşte să înceapă producţia de maşini electrice în Franţa, iar până în 2030 ambiţia este ca, în Europa, să vândă doar astfel de autoturisme. Pentru România nu există, încă, un plan oficial. Doar reorganizări. “E o primenire, o împrospătare, o adaptare la vremuri. O maşină electrică Dacia, produsă în Mioveni, mai devreme de doi, trei ani de aici încolo nu o văd posibilă”, crede Adrian Mitrea, analist piaţa auto.

CITEȘTE ȘI. Codul Rutier. Ce manevră în trafic te arde la buzunare de 200 euro

“Probabil, dacă avem tehnologia în cadrul grupului şi piaţa o face, o vom face şi noi. Dar nu acum”, a precizat Viorel Ungureanu, lider de sindicat.

Într-un răspuns al direcţiei de comunicare Dacia, se menţionează că astfel de programe au loc o dată la câţiva ani. În acelaşi timp, sunt anunţate şi angajări, pe sute de posturi.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Unii nici nu iau în calcul o astfel de posibilitate. Întrebat dacă va pleca voluntar, un angajat Dacia care lucrează aici de 36 de ani răspunde: “Nu, nu. Indiferent de valoarea sumei care se oferă, nu o să plec”. “Ce cunosc … Sunt nişte probleme cu piesele din cauza războiului. Piese care veneau din Rusia, piese care plecau în Rusia. La fel şi la motor, din ce am înţeles”. “Dacă facem o referire la 2017, cu un astfel de program au plecat câteva sute de oameni”, aminteşte Viorel Ungureanu, lider de sindicat.

CITEȘTE ȘI. WOW. Ce preț are cea mai ieftină Dacia Duster pe GPL în România?

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie