9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Făcăleață, Libertatu și Penescu ani grei de pușcărie în urma deciziei definitive în dosarul ,,Mită la Arbitri”

Alte Știri

Cristian Libertatu, fostul șef al OPC Argeș, Liviu Făcăleață și Cornel Penescu au primit pedepse grele cu închisoarea în urma deciziei Curții de Apel Prahova în dosarul ,,Mită la Arbitri”. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii Tribunalului Prahova le-au condamnat la câte trei ani de închisoare cu suspendare pe toate celelalte nouă persoane trimise în judecată în acest dosar, respectiv: Libertatu Dan Cristian, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Corpodean Sorin, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Bogaciu Dumitru Aurelian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Lică Marcel, observator federal şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Pieca Gheorghiţă, administrator la societăţile S.C. PIC S.A. şi Fotbal Club Argeş, Mincă Cristian, preşedinte al Fotbal Club Argeş Piteşti, Cîrstina Daniela, director în cadrul S.C. PIC S.A., Dan Cristian Lucian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, şi Caia Sorin Cristian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A. Magistraţii au dat sentinţa în acest dosar după ce au amânat de trei ori pronunţarea.

PENESCU GHEORGHE CORNEL –  trebuie să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare.

FĂCĂLEAŢĂ LIVIU ILIE – trebuie să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare.

CONSTANTIN GHEORGHE – pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare.

LIBERTATU DAN CRISTIAN – executarea pedepsei de 3 ani închisoare prin privare de libertate.

DAN CRISTIAN LUCIAN – pedeapsa complementară constând în interzicerea unor drepturi.

LICĂ MARCEL – pedeapsa complementară constând în interzicerea unor drepturi.

CORPODEAN SORIN – pedeapsa de 4 ani închisoare precum şi durata termenului de încercare de la 7 ani la 8 ani.

CAIA SORIN CRISTIAN – pedeapsa complementară constând în interzicerea unor drepturi.

BOGACIU DUMITRU AURELIAN – pedeapsa complementară constând în interzicerea unor drepturi.

MINCĂ CRISTIAN – pedeapsa de 2 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi.

În iunie 2009, DNA informa că Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în FRF, Gheorghe Constantin, fost preşedinte al CCA, Liviu Făcăleaţă, director general al SC Pic, Cornel Penescu, acţionar majoritar la FC Argeş Piteşti şi Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş au fost trimişi în judecată pentru corupţie.

Potrivit DNA, au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar Cornel Penescu pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Liviu Făcăleaţă pentru complicitate la dare de mită, iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri, Dan Cristian Libertatu pentru luare de mită şi Gheorghe Constantin pentru luare de mită şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Procurorii DNA i-au mai deferit justiţiei pe arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, precum şi pe Marcel Lică, observator federal şi fost vicepreşedinte al CCA, pentru luare de mită. În acelaşi dosar au fost de asemenea inculpaţi Gheorghiţă Pieca, administrator la societăţile S.C Pic S.A şi FC Club Argeş, pentru complicitate la dare de mită şi la cumpărare de influenţă, precum şi pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Cristian Mincă, preşedinte al FC Club Argeş Piteşti, pentru aceleaşi infracţiuni, Daniela Cârstiana, director la S.C Pic S.A pentru favorizarea infractorului, precum şi doi arbitri din lotul divizionar A, Dan Cristian Lucian şi Sorin Caia.

Potrivit procurorilor, la data de 3 septembrie 2007, Cornel Penescu Cornel a remis suma de 20.000 RON lui Gheorghe Constantin, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, acesta din urmă să delege la meciurile disputate de FC Argeş Piteşti SA, în sezonul competiţional 2007 – 2008, anumiţi arbitri solicitaţi de finanţatorul acestei echipe.

Suma remisă cu titlu de mită a fost a pusă la dispoziţia lui Penescu de către Gheorghiţă Pieca, în calitate de administrator al S.C PIC S.A, acesta cunoscând destinaţia banilor.

De asemenea, conform datelor furnizate de DNA în 2009, în perioada 14 decembrie 2008 – 12 martie 2009, Penescu şi Pieca au remis în două tranşe suma de 290.000 RON lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, pentru ca acesta să delege anumiţi arbitri agreaţi de Penescu la meciurile disputate de echipa pe care fnanţa în sezonul competiţional 2008-2009 şi pentru a promova în lotul de arbitri divizionar A un arbitru protejat de Penescu. În prezent Cornel Penescu de află în penitenciarul Jilava,unde execută o pedeapsă de trei ani de închisoare la care a fost condamnat pentru dare de mită în acelaşi dosar în care fostul primar al Craiovei, senatorul PP-DD Antonie Solomon, a fost condamnat pentru luare de mită şi fals intelectual.

 

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie