11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Flori care trebuie să reziste la zăpadă. Primăvara e albă la Câmpulung Muscel

Alte Știri

Flori care trebuie să reziste la zăpadă. Primăvara e albă la Câmpulung Muscel. Copacii înfloriți vor fi în scurt timp acoperiți de zăpadă. Astăzi a nins ca în povești în orașul de la poalele Mateiașului. Stratul de omăt nu s-a așternut deocamdată dar temperaturile în termometre sunt aproape de zero grade.

Magnoliile înflorite trebuie să îmbrace haine reci, dar nu și-au pierdut încă frumusețea. Ceasul lor biologic le spune că este primăvară. Soare mult și temperaturi ridicate în termometre. Din păcate în ultima perioadă au avut parte de temperaturi numai de iarnă. Ba a plouat torențial, ba a nins. Culmea și curcubeul și-a făcut apariția pe cerul Câmpulungului spre seară, spre uimirea tuturor.

Flori care trebuie să reziste la zăpadă. Primăvara e albă la Câmpulung Muscel

Primăvara calendaristică este în contrast cu realitatea de afară. Cireșii și magnoliile sunt înflorite, dar puțini se încumetă să le admire din cauza frigului și ploilor.

Temperaturile sunt mai degrabă de luna ianuarie, iar meteorologii anunță că vor scădea și mai mult în zilele viitoare, când vom avea chiar lapoviță și ninsori. Miercuri are loc și echinocțiul de primăvară, momentul care marchează începutul primăverii astronomice.

Din orașul de la poalele Mateiașului, imaginea de la jumătatea lunii martie este întunecată. Oamenii merg pe stradă înfofoliți și de multe ori cu umbrela deschisă din cauza precipitațiilor. Indiciul care confirmă că este primăvară sunt pomii înfloriți, care-i încântă pe musceleni și nu numai chiar și când afară temperaturile sunt de iarnă.

Calendaristic este primăvară în toată regula, însă temperaturile scăzute și burnița de afară dau senzația ca iarna este în continuare prezentă. Iar asta o spun și meteorologii, care au anunțat temperaturi scăzute și burnița de afară dau senzația ca iarna este în continuare prezentă, iar asta o spun și meteorologii, care au anunțat temperaturi scăzute inclusiv în luna aprilie.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie