13.5 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Frântu de la CEZ cercetat pentru abuz în serviciu

Alte Știri
Poliţiştii din judeţul Argeş au făcut mai multe descinderi la nouă adrese, printre care una şi acasă la cel care dădea avize la CEZ Distribuţie şi fără de care nimic nu mişca în Argeş. Poliţiştii spun că Ştefan Frântu ar fi favorizat o firmă să obţină mai multe contracte pentru lucrări de instalaţii electrice în judeţului Argeş. Mai mult, firma respectivă era chiar a lui. În plus, societatea controlată de şeful de la CEZ nu ar fi plătit impozitul pe profit. Ştefan Frântu este acum cercetat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu. Anchetatorii au făcut percheziţii şi la sediul firmei controlate de el. Alături de Frântu, în dosar este suspectată şi o altă persoană. Conform primelor informaţii, prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste 2.000.000 de euro.
Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA, care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe, respectiv Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de opt companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.
Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie