4.6 C
Campulung Muscel
miercuri, 6 decembrie, 2023

Grup infracțional din Argeș, trimis în judecată!

Alte Știri

Grup infracțional din Argeș, trimis în judecată!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal. Dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune privind asigurările, în formă continuată.

În modalitatea de participație a complicității, fals în declaraţii, în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată.

Fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată.

Grup infracțional din Argeș, trimis în judecată!

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat.

La acesta au aderat alte trei persoane, cu scopul de a obține, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societățile de asigurare – reasigurare.

Sumele erau primite prin solicitarea și primirea plăților necesare efectuării reparaților unor autovehicule distruse, în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale.

Autoturismele avariate ar fi fost reparate la aceeași societate service auto, prejudiciul creat în dauna societăților de asigurare și reasigurare fiind de aproximativ 80.000 de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite și aplicate măsuri asiguratorii.

La data de 18 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au avut loc  în localitățile Pitești, Topoloveni, Poiana Lacului și Izvoru. La sediul unei societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Citește și: Vedete din showbiz-ul românesc care au apelat la fertilizarea în vitro pentru a deveni mame

Citește și: Cafea, tutun și țigări pe cardurile sociale. Ce cumpără românii când le intră banii pe card

Ultimele Știri

Pasagerii la un pas să rămână fără oxigen, în trenul din perioada interbelică pe ruta București-Câmpulung

Pasagerii la un pas să rămână fără oxigen, în trenul din perioada interbelică pe ruta București-Câmpulung Astăzi, o nouă situație...

Alte știri din aceeași categorie