26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Hârseşti, 400 de ani de la prima atestare documentară!

Alte Știri
Hârseşti, 400 de ani de la prima atestare documentară!
Bucurie mare la #Hârsești astăzi, 23 iunie, când comuna a împlinit 400 de ani de la prima atestare documentară!
Localnicii au îmbrăcat haine de #sărbătoare și s-au strâns să celebreze atât Rusaliile, cât și Sărbătoarea Călușului, obicei străbun.

Hârseşti, 400 de ani de la prima atestare documentară!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost alături de primarul Ionel Moloiu și de locuitorii din Hârsești în această zi specială în care călușarii din Hârsești, vestiți datorită măiestriei lor, au oferit un regal artistic împreună cu călușari și ansambluri folclorice din alte zone ale Argeșului, dar și din Olt.
“Îl felicit pe primarul Ionel Moloiu pentru rezultatele obținute. Am venit astăzi la Hârsești împreună și cu alți primari campioni sau nou aleși pe care, de asemenea, îi felicit. Astăzi este un moment de bucurie pentru noi toți: 400 de ani de atestare documentară, Rusaliile, Festivalul Călușului. Toate aceste lucruri se pot face cu mult respect și dragoste pentru #tradiții și pentru oameni. Pentru ca România să aibă viitor, trebuie să ne întoarcem la un românism autentic, clădind în același timp o țară cu condiții cât mai bune pentru copiii noștri!”, a declarat Ion Mînzînă.
Din echipa #PSD condusă de Ion Mînzînă au făcut parte senatorul Cristina Mariana Stocheci, deputații Pavelescu Nicolae și Nicolae Georgescu. Administratorul public al județului, Cristian Puiu, viceprimarul orașului Mioveni Ciprian Țurlea, directorul general adjunct DRDP București Eduard Dima.
Primarii Sevastian Pupăză-Roșu (Stolnici), Laurențiu Micu (Săpata), Gheorghe Drăgan (Lunca Corbului), Mihai Georgescu (Călinești). Viceprimarul Ion Dulduruc (primar ales al comunei Buzoești), viceprimarul Valerică Spirea (primar ales al comunei Poiana Lacului), consilieri județeni și consilieri locali.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie