26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Minunea din Muscel care i-a entuziasmat pe internauți. O rândunică albă

Alte Știri

Minunea din Muscel care i-a entuziasmat pe internauți. O rândunică albă. După ce au văzut postarea din Facebook la Viorica Șain care s-a etichetat cum că rândunica a fost văzută în comuna Bughea de Sus, județul Argeș comentariile nu au ezitat să apară. Aceștia au scris în mesaje că este o minune de Rusalii și că nu au mai văzut niciodată așa ceva.

CITEȘTE ȘI. Celebrul covrig cu ou, salvat de la strămoși are în spate o rețetă unică și un festival de renume

Adică cel puțin în România, dar aparițiile sunt foarte rare. O rândunică albă a fost descoperită de ornitologii britanici care au zărit-o în Rhynie din Aberdeeshire, Scoția, printre alte rândunele obișnuite, relatează Telegraph cu mulți timp în urmă.

Minunea din Muscel care i-a entuziasmat pe internauți. O rândunică albă

Aceasta este una dintre păsările, puține la număr albinoase care au fost văzute în Marea Britanie. Păsările complet albe au vederea mai slabă și pene fragile la aripi și la coadă, fapt care reduce abilitatea de a zbura în stoluri.

CITEȘTE ȘI. Floarea care crește pe toate gardurile e minune. Te scapă de toate insectele periculoase

Legende și curiozități despre rândunică

După cum se poate vedea în fotografia articolului preluată după contul de Facebook menționat mai sus, rândunica nu este singură în cuib ci cu alte două obișnuite. Cuibul este bine realizat doar se știe că aceste specii de păsări sunt adevărați constructori iar cei care le dărâmă cuiburile sunt loviți de blesteme, cel puțin asta se știe din bătrâni.

CITEȘTE ȘI. Florile din care se împletesc cununi, tratează aproape 100 de afecțiuni

  • Rândunica se spală în zbor, la nivelul apei.
  • Mai mult, rândunica se spală și seara, la o oră fixă.
  • Despre rândunică se mai știe din bătrâni că ea vine de Buna Vestire sau Blagoveştenie, pe 25 martie, considerată din acest punct, vestitoarea primăverii.
  • Se spune că la casele unde rândunicile își construiesc cuibul, va fi un an îmbelșugat, iar casele vor fi ferite de calamități naturale.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

  • Se spune că cel ce strică un cuib de rândunică, paralizează. Uneori rândunelele se răzbună dându-i foc la casă. Aduc în cioc paie aprinse și dau foc casei celui ce i-au distrus cuibul în semn de răzbunare.
  • În unele zone se protejează cuibul pentru a nu aduce ghinion asupra familiei. Asta în cazul în care se strică. Dacă cuibul de rândunică din grajd i se strică, se spune că vaca dă puțin lapte sau nu mai dă deloc.

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

  • În Estonia din 1960 rândunică este considerată pasărea națională. Unele exemplare, de obicei masculi, nu își găsesc pereche și astfel se alătură unei alte perechi, pe care o ajuta la construcția și apărarea cuibului Ocazional, acest mascul se și împerechează cu femela și chiar omoară puii respectivei perechi, pentru a-și marii șansele de împerechere cu femela.

CITEȘTE ȘI. Ce medicament vital pentru bolnavi, dispare din România? 31 iulie e ultima zi, de găsit în farmacii

CITEȘTE ȘI. Soluția salvatoare. Iată cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie