23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Alte Știri

Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu! Cum să scăpăm eficient de acești invadatori enervanți? Vestea bună este că nu trebuie să cheltuiți mulți bani.

Melcii, mai ales vara, sunt blestemul grădinarilor. Sunt adevărați ucigași ai paturilor îngrijite cu grijă și ai florilor plantate cu atenție. Ei pot transforma cei mai frumoși arbuști din grădină într-un pustiu mușcător, ca un peisaj după o infestare cu lăcuste.

CITEȘTE ȘI. Mega reduceri la Kaufland. Totul la 5 LEI

Cel mai rău soi din punctul de vedere al grădinarilor și al proprietarilor de terenuri este așa-numitul Melcul, melc fără cochilie. Se hrănește cu rădăcini, dar și cu tulpini, iarbă, frunze, butași de fructe și legume, muguri și petale.

Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Cu toate acestea, unele persoane preferă să ajungă direct la substanțele chimice disponibile în magazinele de grădinărit. Aceasta este, de obicei, o soluție bună și eficientă, dar are câteva dezavantaje semnificative. În primul rând, finanțele. Produse chimice pot fi adesea o povară semnificativă pentru portofel. În al doilea rând, unele dintre ele conțin substanțe care pot afecta starea plantelor și, de asemenea, dăunează animalelor și insectelor a căror existență în grădină este benefică.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

Cu toate acestea, să spunem că metodele de mai sus au eșuat sau pur și simplu doriți să încercați o soluție mai ecologică și mai economică înainte de a apela la substanțe chimice. Există mai multe produse care vă pot ajuta să luptați împotriva invadatorilor enervanți. Acestea sunt extrem de ieftine și probabil că le aveți deja pe cele mai multe dintre ele acasă.

CITEȘTE ȘI. Ce medicament vital pentru bolnavi, dispare din România? 31 iulie e ultima zi, de găsit în farmacii

Ce descurajează melcii?

Creta – bine cunoscută de la școală și disponibilă în orice papetărie. Pur și simplu zdrobiți-o și împrăștiați-o în jurul răsadurilor.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă legată de bursele școlare. Când intră banii pe carduri?

Scorțișoară – tot ce aveți nevoie sunt condimentele măcinate dintr-o pungă, pe care le puteți procura din orice supermarket pentru câțiva euro. Melci urăsc mirosul său intens. Puteți adăuga scorțișoară măcinată la pudra de cretă pentru a dubla eficiența acestei metode de casă asupra moluștelor vorace.

CITEȘTE ȘI. Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere!

Coji de ouă – presărați pur și simplu cojile zdrobite în jurul plantelor. Acestea vor crea o barieră naturală pentru acești oaspeți nepoftiți.

Zaț de cafea – data viitoare nu le aruncați la gunoi, ci folosiți-le în grădină. Melcii nu numai că urăsc mirosul de cafea, dar cofeina le poate fi fatală.. Pentru grădinari, aceasta este o veste de două ori bună: cafeaua este, de asemenea, un îngrășământ natural pentru plante, furnizându-le nutrienți precum potasiu, magneziu și azot.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Cenușă de lemn – Melcii și melcii urăsc substanțele prăfuite, uscate și pulverulente. Prin urmare, cenușa de lemn funcționează perfect.

SFAT! „Capcana pentru bere” este, de asemenea, populară în rândul proprietarilor de terenuri. Folosiți doar un recipient obișnuit pentru a o pregăti. Turnați puțină bere în el și puneți-l în pământ astfel încât marginea lui să fie la limita solului. Cel mai bine este să lăsați capcana astfel pregătită în apropierea răsadurilor peste noapte. Dimineața, nu trebuie decât să verificați conținutul și să luați melcii, atrași de miros, din grădină și să-i eliberați.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii super norocoși care scapă de impozite pe toate liniile

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie