20 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă.

CITEȘTE ȘI. Mega reduceri la Kaufland. Totul la 5 LEI

Ingrediente pentru prăjitură:

  • 2 ouă
  • 9 linguri de zahăr pudră
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • Esență de vanilie

CITEȘTE ȘI. Sigur nu știai asta despre produsele Cien de la LIDL. Ce conțin? Prețurile lor au cucerit toată planeta

Ingrediente pentru cremă:

    • 500g brânză de vaci
    • Zahăr după gust
    • 2 ouă
    • Coajă de portocală confiată

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum se face un chec perfect după o rețetă românească veche a Sandei Marin

Instrucțiuni:

  1. Preparare blat:
    • Bate ouăle cu puțină sare până devin foarte albe și își dublează volumul.
    • Adaugă zahărul pudră, esența de vanilie, uleiul și laptele.
    • Încorporează făina amestecată cu praful de copt.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu foi fragede, coapte pe dosul tăvii, fără a folosi cântarul!

  1. Coacere blat:
    • Pregătește o tavă de aproximativ 20×30 cm cu hârtie de copt.
    • Toarnă jumătate din compoziție în tavă și coace la 180°C (sau 150°C cu ventilație) timp de 15 minute, până când blatul se întărește.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Brioșe în doar 2 minute

  1. Preparare cremă:
      • Amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle și coaja de portocală confiată până se omogenizează. Poți folosi un blender pentru o textură mai fină
      • Dacă preferi o cremă mai moale, adaugă un ou în plus.

     

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post

Asamblare prăjitură:

    • Scoate blatul din cuptor și întinde crema uniform peste el.
    • Toarnă deasupra restul de aluat și coace pentru încă 30 de minute, până când prăjitura se rumenește.

CITEȘTE ȘI. Secretul ca mâncarea de spanac, să iasă foarte gustoasă și cremoasă

Sfaturi:

  • Ingredientele sunt măsurate ușor, folosind doar o lingură.
  • Rețeta permite adăugarea de fructe uscate sau proaspete pentru diversificarea gustului.
  • Aromatizează crema cu esențele preferate.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească

Concluzie:

Această prăjitură turnată cu brânză este perfectă pentru a impresiona familia și prietenii, fiind o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru orice ocazie.

CITEȘTE ȘI. România de la Muscel. Festivalul Covrigilor cu Ou, cel mai aromat, delicios și distractiv la cote maxime

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie