9.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Secretul ca mâncarea de spanac, să iasă foarte gustoasă și cremoasă

Alte Știri

Secretul ca mâncarea de spanac, să iasă foarte gustoasă și cremoasă. Secretul explicat de un renumit bucătar din România. Mâncarea de spanac este sănătoasă și foarte ușor de făcut, dar ce ar trebui să pui în ea ca să iasă cât mai gustoasă și cremoasă? Un renumit bucătar din România a explicat care este secretul pentru un gust inedit.

CITEȘTE ȘI. LIDL a băgat de AZI, la raft produsele care se vor vinde ca pâinea caldă

Spanacul are multe beneficii pentru organism și poate fi cumpărat atât proaspăt, cât și congelat. Varianta din urmă este mult mai accesibilă în timpul sezonului rece, iar proprietățile acestei plante sunt păstrate.

Este un aliment pe care e bine să-l consumi regulat și există mai multe preparate pe baza acestuia, cum ar fi clasica mâncare de spanac. Chef Joseph Hadad a explicat cum poți face o variantă mult mai delicioasă a acestui preparat.

CITEȘTE ȘI. Lista cu coşul cu bunătăţi de la UE care ajung de Paști. Pachetele grele ajung la aproape un milion de români

Secretul ca mâncarea de spanac, să iasă foarte gustoasă și cremoasă

Pentru a-i da un gust foarte bun, poți folosi brânzeturi în mâncarea de spanac. Aceasta va deveni mult mai cremoasă. “Putem să îl îmbunătățim constant, să îi dăm noi valențe, unele chiar surprinzătoare.

CITEȘTE ȘI. Apa de parfum de la LIDL care se vinde cu doar 2,5 euro și este la mare căutare în rândul doamnelor și domnișoarele din România

Dar să începem cu cele mai clasice, cum ar fi brânzeturile, pentru că spanacul se potrivește foarte bine cu ele și adesea sunt adăugate în compozițiile de piureuri al  acestor frunze”, a explicat chef Joseph Hadad pe blogul său.

Chef Joseph Hadad a spus că spanacul blanșat sau sotat trebuie amestecat cu smântână de gătit. Se mai gătește puțin, iar la sfârșit se adaugă parmezan ras fin, care se va topi în compoziție.

CITEȘTE ȘI. O cremă de 5 euro din supermarketul Lidl, este mai bună decât produsele de lux

“Puteți completa aromele cu zeamă de lămâie și nucșoară rasă sau cu fulgi de ardei iute și pulbere de usturoi uscat”, a mai adăugat bucătarul.

De asemenea, în mâncarea de spanac se mai poate adăuga și cremă de brânză, la final, după ce spanacul s-a gătit. Va fi mult mai cremos, iar gustul delicat.

CITEȘTE ȘI. Puține gospodine știu asta! Cât timp poți păstra sarmalele în frigider!

Ce alte ingrediente se îmbină perfect cu spanacul

Un alt ingredient pe care îl poți adăuga este laptele de cocos. Acesta se poate folos în loc de smântâna de gătit. Gustul va fi diferit, dar și exotic, așa că îl poți folosi dacă preferi o astfel de aromă.

“Laptele de cocos este o altă adăugare interesantă la piureul de spanac. Înlocuiți smântâna lichidă sau laptele din prepararea soteului de spanac cu lapte/ smântână de cocos pentru o versiune exotică.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate

De asemenea, dacă vreți să aveți un spanac picant, iuțeala poate fi frumos echilibrată de acest ingredient, pe care îl puteți adăuga și la varianta de mai sus cu pastă de curry, a precizat chef Joseph Hadad.

Pentru a-i oferi spanacului o textură diferită, poți utiliza untul de arahide. Mâncarea de spanac va fi cremoasă, iar gustul de arahide îi va oferi o aromă inedită.

CITEȘTE ȘI. Mega anunț pentru clienții REVOLUT. Se dau credite de nevoi personale, online, foarte rapid!

“Un alt ingredient care să dea cremozitate spanacului, la care poate că nu v-ați gândit niciodată că s-ar potrivi, este untul de arahide.

Adăugați la sotarea spanacului ceapă tocată și câteva roșii tocate, pe care apoi le ‘legați’ cu câteva linguri de unt de arahide, pentru o aromă umami interesantă”, a mai spus bucătarul.

CITEȘTE ȘI. Decizie obligatorie pentru toți proprietarii de apartamente

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie