13.5 C
Campulung Muscel
vineri, 3 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate. Cel mai delicios drob de pui. Acest aliment tradițional este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales în perioada Paștelui. Totuși, cei care au probleme cu ficatul, pancreasul sau stomacul trebuie să fie atenți la ce mănâncă.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească

Carnea de miel din tradiționalul preparat de Paște poate fi înlocuită cu cea de pui. O rețetă clasică este următoarea:

  • 500 gr de ficat de pui
  • 500 gr de carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 2-3 ouă;
  • 1 legătură mare de ceapă verde;
  • 1 legătură de mărar;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • sare, piper, după gust.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate

Modul de preparare este următorul. În primul rând, ficatul și carnea de pui trebuie fierte. Ulterior, trebuie tocate mărunt sau trecut prin mașina de tocat.

La rândul ei, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul trebuie tocate fin. Acestea trebuie călite ușor într-o tigaie cu puțin ulei.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Maioneză de post, rețetă super rapidă

Verdețurile călite, carnea, ouăle, sarea și piperul trebuie amestecate într-un bol mare.

Ulterior, compoziția trebuie turnată într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt. Compoziția se coace într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 40-50 de minute.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care îți face pastele să îți iasă ca-n Italia

Drobul trebuie scos în momentul în care capătă o crustă crocantă.

Puiul poate fi înlocuit cu ciuperci

Un alt astfel de exemplu este drobul de pui cu ciuperci. Ingredientele sunt următoarele:

  • 450 gr de piept de pui sau piept de pui și pulpe superioare fără piele;
  • 500 gr de ficat de pui;
  • 100 gr de pipote pui;
  • 200 gr de ciuperci champignon;
  • 4 fire de ceapa verde;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 1 legătură de mărar;
  • 4 ouă crude;
  • 3 ouă fierte;
  • sare și piper.

În primul rând, pieptul de pui, ficatul și pipotele trebuie fierte. Ciupercile trebuie călite împreună cu ceapa verde și usturoiul verde. Ulterior, carnea fiartă trebuie tocată mărunt, înainte de a fi adăugate verdețurile și ciupercile călite.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cremă de zahăr ars, rețetă originală

Ouăle crude trebuie bătute și încorporate în amestecul de carne. Mai apoi, amestecul trebuie condimentat cu sare și piper după gust.

Jumătate din compoziția pregătită trebuie pusă într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Ouăle fierte trebuie așezate pe mijloc, înainte de a fi acoperite cu restul compoziției.

CITEȘTE ȘI. Ce e total interzis să bagi în cuptorul cu microunde. Bubuie și face dezastru!

Drobul trebuie copt la cuptor până capătă o culoare aurie și este ferm la atingere.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie