16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care îți face pastele să îți iasă ca-n Italia

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care îți face pastele să îți iasă ca-n Italia. Un ingredient banal le dă un gust care îți lasă gura apă. Pastele pot fi o delicatesă culinară în momentul în care sunt preparate atent. Chiar și așa, nu multe persoane știu ce au de făcut și ce ingrediente fac diferența.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cremă de zahăr ars, rețetă originală

Chiar și așa, multe persoane se plâng că acestea nu au un gust similar cu cele din Italia, ori cu cele din alte restaurante de lux. Adevărul este că la fel ca și în cazul altor rețete, anumite ingrediente pot face diferența. Iar când vine vorba de paste, italienii știu foarte bine ce să pună peste ele, astfel încât gustul și textura să fie mai deosebite.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care îți face pastele să îți iasă ca-n Italia

Ce să pui peste paste ca să-ți iasă ca-n Italia? Parmezan, un tip de brânză italienesc fabricat din lapte crud de vacă. Acest tip de brânză se produce doar în Italia, în mai multe provincii. Și este un ingredient cheie atât în rețeta de paste cât și în altele.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute

De ce este atât de deosebit parmezanul față de alte brânzeturi? În primul rând modul în care este fabricat e unul deosebit. De asemenea, în Italia, marca Parmigiano Reggiano este protejată. Și de altfel ea există numai în Europa.

Iar deși o să găsești parmezan inclusiv în magazinele din România, adevărul este că acesta nu are nicio legătură cu adevăratul Parmigiano Reggiano, adică ingredientul cheie care îți face pastele ca în Italia.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul ascuns ca aceste cornulețe să se topească în gură

Textura este una diferită față de ce vedem în magazine, iar la fel și gustul. Acesta este secretul unor paste cu adevărat delicioase. Deci, dacă nu ai parmezanul original, e posibil să nu experimentezi gustul autentic.

CITEȘTE ȘI. Ce e total interzis să bagi în cuptorul cu microunde. Bubuie și face dezastru!

Iar parmezanul se folosește și în alte rețete pe care poate le-ai gustat și tu la un moment dat. Nu vei obține doar paste ca-n Italia, ci și un risotto deosebit dacă îl folosești așa cum trebuie.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie