19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Ce salarii sunt în Armată. Cât câștigă un rezervist voluntar?

Alte Știri

Ce salarii sunt în Armată. Cât câștigă un rezervist voluntar? Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al Comandamentului NATO, atrage atenţia că, dacă nu vom reface rezerva Armatei pe principiile voluntariatului, va trebui să reintroducem serviciul militar obligatoriu. Asta având în vedere şi numărul redus de rezervişti voluntari pe care îl avem.

Acesta a menţionat că, totuşi, “după alegeri, partidele care vor câştiga alegerile vor fi obligate, dacă Armata României nu va avea rezerva refăcută, să decidă reintroducerea serviciului militar obligatoriu”.

CITEȘTE ȘI. SIE face angajări. Caută oameni curajoși și determinați

“La ora actuală noi avem sub 2.000 de rezervişti voluntari. Polonia are 38.000 de rezervişti”, a afirmat Bălăceanu, precizând că “la ora actuală se încearcă încadrarea tuturor tinerilor care au fost selecţionaţi ca rezervişti voluntari”.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Ce salarii sunt în Armată. Cât câștigă un rezervist voluntar?

Un raport al Ministerului Apărării Naționale, din ianuarie, arată care este nivelul veniturilor salariale nete ale personalului Armatei Române:

– Un soldat/gradat profesionist (SGP) a primit, în mână, în luna ianuarie, între 1.839 și 4.117 de lei.

CITEȘTE ȘI. Câte locuri a pus la bătaie SRI pentru spionajul în teren

– Funcționari publici (FP) angajați în MApN au câștigat, pentru o funcție fără comandă, între 2.839 și 8.195 de lei. Iar pentru o funcție cu comandă, între 6.436 și 12.641 de lei net.

– În ceea ce privește personalul civil contractual (PCC), sumele primite în mână au fost, pentru funcții fără comandă, de la un minimum de 1.623 la 7.736 de lei. Iar pentru cele cu comandă, de la 2.463 la 12.776 de lei.

Cei care doresc să fie rezerviști voluntari fac o pregătire de 15 zile

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

– Cei care aleg cariera de militar câștigă gradual în plus. Astfel, un maistru militar a câștigat, în ianuarie, între 2.290 și 5.976 de lei. Iar un subofițer fără comandă a avut un venit cuprins între 2.284 și 6.132 de lei.

CITEȘTE ȘI. Rezerviștii din nordul județului Argeș, chemați la înrolare

– Ofițerii câștigă mai mult, între 2.443 și 11.576 de lei, pentru o funcție fără comandă, în timp ce, pentru cei care au posturi cu comandă, sumele se încadrează între 2.733 și 18.142 de lei, potrivit datelor MApN.

Ministerul Apărării Naţionale precizează că valorile minime sunt cele stabilite pentru program normal de lucru. Iar veniturile salariale prezentate cuprind exclusiv drepturile prevăzute de Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Cei care doresc să fie rezerviști voluntari fac o pregătire de 15 zile în care primesc un salariu echivalent cu al unui militar activ în aceeași funcție. Iar timp de 11 luni și jumătate primesc o indemnizație care reprezintă 30% din suma reprezentând solda de funcție în care sunt încadrați. Asta conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deținut.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă muzeul Brukenthal

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă muzeul Brukenthal. Autoritățile locale au...

Alte știri din aceeași categorie