3.6 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

Rezerviștii din nordul județului Argeș, chemați la înrolare

Alte Știri

Rezerviștii din nordul județului Argeș, chemați la înrolare. După ce de mai multe ori, cei de la Poliție și MAPN le-au bătut pe la ușile caselor, aceștia trebuie să se prezinte în data de 20 februarie la unitatea militară din Câmpulung.

CITEȘTE ȘI. Aoleu. Tunete și fulgere în luna lui Februarie. Ce prevestesc

Rezerviştii sunt chemaţi la instrucţie. Ministerul Apărării Naţionale vrea să verifice stadiul pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii de mobilizare în şase judeţe.

Ședințe de tragere pe bandă rulantă, în Câmpulung

În poligonul Măgura, cadrele militare ale U.M.01044 Câmpulung vor executa mai multe ședințe de tragere cu armamentul ușor de infanterie, respectând următorul program:
• 20.02.2024, între orele 08:00-22:00
• 21.02.2024, între orele 08:00-22:00
• 27.02.2024, între orele 08:00-22:00
• 29.02.2024, între orele 08:00-22:00.

CITEȘTE ȘI. A fost prins un câmpulungean care incendiase diverse materiale pe albia râului!

Acest fapt impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente. La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

CITEȘTE ȘI. Sânge proaspăt la Jandarmeria Argeș! Viitorii ofițeri vor participa la misiunile instituției

Armata cheamă rezerviştii la pregătire. Este vorba despre militarii profesionişti care au ieşit din sistem, dar au rămas cu statutul de rezervist, dar şi de românii care au făcut armata obligatorie până în 2007 şi care acum sunt luaţi în evidenţele MApN.

Rezerviștii din nordul județului Argeș, chemați la înrolare

Ministerul Apărării anunţă că va continua să desfăşoare şi în 2024 verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare, prin exerciţii de mobilizare care vor fi organizate în 6 judeţe. Scopul exerciţiilor, mai spune MAPN, este de a vedea completarea cu resurse umane şi materiale a unităţilor, realizarea coeziunii acţionale între militarii activi şi rezervişti, precum şi instruirea specifică fiecărei arme.

CITEȘTE ȘI. Cu ce se fălește orașul Câmpulung pentru că se transformă în Stațiune Turistică de Interes Național

Şi acum, ca să traducem ce vor să spună cei din armată, rezerviştii sunt chemaţi o zi sau două la unităţile apropiate de domiciliu, unde participă la o instrucţie uşoară şi fac fiecare câte o tragere cu armamentul. De obicei, se trage în poligon cu clasicul pistol mitralieră. Reprezentanţii MApN spun că aceste exerciţii sunt ceva obişnuit şi nu au legătură cu războiul din Ucraina.

 

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie