20.7 C
Campulung Muscel
luni, 29 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cremă de zahăr ars, rețetă originală

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cremă de zahăr ars, rețetă originală. Eşti în căutarea gustului inconfundabil al anilor ’90? Crema de zahăr ars este desertul nostalgic pe care mulți dintre noi îl adorau în copilărie. Dacă vrei să reînviorezi acele amintiri dulci, nu căuta mai departe!

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute

Îţi spunem cum poți pregăti cremă de zahăr ars acasă, cu o listă simplă de ingrediente și un mod de preparare rapid și ușor. Vei cuceri inimile prietenilor tăi cu acest desert delicios, care te va duce înapoi în vremurile când totul părea mai simplu.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cremă de zahăr ars, rețetă originală

Dacă dorești să pătrunzi în lumea acelor vremuri dulci, iată cum poți recrea acest desert îndrăgit, cu o rețetă simplă și ingredientele de bază, după o reţetă recomandată de cumsa.ro.

CITEȘTE ȘI. Unde găsești Cofetăria care te răsfață cu prăjituri având gustul autentic din copilărie, preparate după rețete tradiționale românești

Ingrediente:

– pentru caramel

  • 200 gr zahăr tos

Mod de preparare:

Caramelizarea: într-o cratiță, puneți cele 200 de grame de zahăr și lăsați-l să se topească la foc mediu, amestecând doar dacă este absolut necesar. Când zahărul capătă o culoare aurie, îndepărtați cratița de pe foc imediat pentru a evita arderea sau gustul amărui al caramelului. Turnați caramelul într-o tavă rotundă cât încă este cald, deoarece se va întări repede. Folosind o spatulă, întindeți uniform caramelul pe toată suprafața tăvii. Lăsați-l să se răcească complet.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul ascuns ca aceste cornulețe să se topească în gură

Pregătirea cremei: într-un bol, folosind un mixer, amestecați ouăle, zahărul și semințele sau miezul de vanilie până când compoziția devine spumoasă și omogenă, aproximativ 5 minute. Treptat, adăugați laptele călduț sau la temperatura camerei în compoziția de ouă și zahăr, amestecând încontinuu la viteză mică. Turnați întreaga compoziție de cremă peste caramelul din tavă. Nu vă faceți griji dacă caramelul s-a crăpat, este normal. Așezați tava într-un vas de yena umplut pe jumătate cu apă rece pentru a găti la baie de aburi.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ciocolată de casă, gustul copilăriei gata în 20 de minute

Coacerea: preîncălziți cuptorul la 160-180 de grade Celsius și puneți tava într-un vas de yena pentru aproximativ 50-60 de minute. Dacă suprafața cremei capătă o culoare prea închisă, acoperiți tava cu folie de aluminiu pentru a evita arderea excesivă. După ce a fost coaptă, lăsați crema să se răcească în tavă timp de 2-3 ore sau, ideal, peste noapte în frigider pentru o consistență mai bună.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura tăvălită

Pentru a răsturna, folosiți un platou mai mare pentru a colecta siropul de caramel și pentru a evita ruperea cremei.

Indiferent dacă vrei să impresionezi oaspeții sau să-ți răsfeți familia, această rețetă simplă pentru cremă de zahăr ars este alegerea perfectă pentru a aduce un strop de nostalgie și savoare în viața ta. Surprinde-i pe cei dragi cu acest deliciu memorabil și recrează magia anilor ’90 în propria bucătărie!

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Rulada copilăriei cu cremă de ciocolată

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Se închid toate magazinele LIDL

ULTIMĂ ORĂ. Se închid toate magazinele LIDL. Unul dintre principiile după care Lidl se ghidează în relația cu angajații...

Alte știri din aceeași categorie