23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

O nouă lege în România. Se plătesc câte 718 lei pe lună de persoană

Alte Știri

O nouă lege în România. Se plătesc câte 718 lei pe lună de persoană. Românii cu copii vor primi alocații mai mari lunar. Acestea vor fi majorate cu 13,8% în acest an. Pentru a fi calculate, se va lua în considerare rata inflației comunicată la începutul anului.

O hotărâre adoptată de autoritățile române în anii precedenți stabilește că alocațiile de stat pentru copii cresc cu 13,8% în anul 2024. Calculul procentului utilizat pentru ajustarea sumelor de bani destinate minorilor se bazează pe rata inflației comunicată la începutul anului.

CITEȘTE ȘI. Apare un Altfel de Euro. Ce se va întâmpla cu banii vechi?

Conform unui articol din Legea nr. 61 din 1993, se menționează că începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se ajustează anual, automat, conform ratei medii anuale a inflației. Este specificat că rata medie anuală a inflației reprezintă indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior.

O nouă lege în România. Se plătesc câte 718 lei pe lună de persoană

Conform legislației în vigoare, conform noilor reglementări, copiii cu vârste până în 2 ani inclusiv vor beneficia de o alocație lunară de 718 lei din partea statului.

CITEȘTE ȘI. Interdicție totală în România din data de 3 Mai! Ce e urgent de știut!

Alte categorii de vârstă au beneficiat și ele de creșteri ale sumelor de bani pentru a se ajusta la rata inflației. Astfel, copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani primesc, de anul acesta, câte 291 de lei lunar drept alocație.

Ce acte sunt necesare pentru a primi banii?

Pentru a primi sumele de bani acordate de către stat pentru copiii lor, părinții trebuie să depună un dosar care include următoarele documente:

  • O cerere specifică pentru primirea alocațiilor
  • Copii ale cărților de identitate ale părinților
  • Certificatul de naștere al copilului
  • Certificatul de căsătorie al părinților
  • Dacă este cazul, hotărârea de încredințare sau hotărârea de adopție
  • Un extras de cont în numele titularului.

CITEȘTE ȘI. Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Dacă părintele optează pentru transferul sumei de bani acordate de stat într-un cont bancar, ultimul document menționat, extrasul de cont al părintelui titular, va trebui inclus în dosar.

Sunt situații în care adulții pot alege să primească banii acasă, prin intermediul poștașului. Continuarea o găsiți AICI.

CITEȘTE ȘI. Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie