11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Alte Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene (UE)! O altă țară din blocul comunitar va trece la moneda euro în curând. A încheiat deja un acord de parteneriat cu Comisia Europeană (CE).

CITEȘTE ȘI. Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei

Comisia Europeană (CE) și Bulgaria au semnat un acord ca să facă campanii de informare despre cum o se folosește moneda euro. Ministerul Finanțelor din Bulgaria a zis că alte țări care au adoptat deja moneda euro au făcut un acord identic. Comisia Europeană o să ajute țara vecină să organizeze evenimente și să facă materiale informative ca cetățenii bulgari să înțeleagă ce presupune trecerea la zone euro.

CITEȘTE ȘI. Lista cu coşul cu bunătăţi de la UE care ajung de Paști. Pachetele grele ajung la aproape un milion de români

Viceprim-ministrul și ministrul interimar al Finanțelor din Bulgaria au semnat acordul din partea Bulgariei. Din partea Comisiei Europene, au semnat doi comisari: Valdis Dombrovskis, vicepreședintele CE, și Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Bulgaria a decis că de la 1 ianuarie 2025 o să folosească euro ca monedă oficială. Asta o să însemne o schimbare mare pentru Banca Națională a Bulgariei (BNB). Când va trece la moneda euro, BNB o să nu mai poată decide totul singură. O să aibă sarcini legate de sistemul euro.

CITEȘTE ȘI. Decizie obligatorie pentru toți proprietarii de apartamente

Înainte, în Consiliul de Administrație al BNB, fiecare țară avea un număr fix de voturi. Țările mari ca Germania, Franța, Italia, Spania și Țările de Jos aveau patru voturi, iar celelalte state din zona euro, acum 15, aveau împreună 11 voturi.

CITEȘTE ȘI. Adio Dedeman și eMag! Ce veste pentru toți clienții…

Echipa de conducere a BNB o să fie formată din șapte oameni: un guvernator și trei viceguvernatori care se ocupă de emisii, supravegherea băncilor și alte chestii, plus încă trei membri aleși de președinte. Continuarea o găsiți AICI.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

 

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie