23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Apare un Altfel de Euro. Ce se va întâmpla cu banii vechi?

Alte Știri

Apare un Altfel de Euro. Ce se va întâmpla cu banii vechi? Președintele BCE (Banca Centrală Europeană), Christine Lagarde a declarat că în 2023 a început faza pregătitoare a proiectului euro digital. Lagarde a precizat că banii digitali ar completa numerarul, nu l-ar înlocui.

CITEȘTE ȘI. Câți bani câștigă un însoțitor de bord în 2024?

Christine Lagarde a declarat că faza pregătitoare a proiectului euro digital a început în noiembrie 2023, după o perioadă fructuoasă de investigații care a durat doi ani. Astfel, se vor pune bazele unei potențiale emiteri a unei monede euro digitale.

Apare un Altfel de Euro. Ce se va întâmpla cu banii vechi?

„În 2023 am început faza pregătitoare a proiectului euro digital. Această fază a început în noiembrie, după o perioadă fructuoasă de investigații care a durat doi ani, și va pune bazele unei potențiale emiteri a unei monede euro digitală. Un euro digital ar completa numerarul, nu i-ar înlocui.

CITEȘTE ȘI. Interdicție totală în România din data de 3 Mai! Ce e urgent de știut!

Numerarul rămâne cel mai folosit mijloc de plată de către cetățenii zonei euro și o majoritate clară consideră important să existe posibilitatea de a plăti în numerar”, a explicat președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, în Raportul Anual al BCE pentru anul 2023.

Cu toate acestea, decizia cu privire la moneda digitală va fi amânată până după alegerile europene din luna iunie.

CITEȘTE ȘI. Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

De fapt, în cadrul Comisiei Economice nu s-a ajuns la un consens referitor la propunerea prezentată pe 9 februarie de către raportorul CDU, Stefan Berger. Prin urmare, textul nu va fi supus votului în plenul săptămânii viitoare, iar întreaga discuție va fi reluată numai după preluarea unui nou mandat în Parlamentul European.

CITEȘTE ȘI. Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei

Moneda digitală euro este esențială pentru reducerea dependenței Uniunii Europene de platformele externe de plăți internaționale, ceea ce expune Europa la vulnerabilități, inclusiv în scenarii în care operațiunile devin imposibile „chiar și pentru doar 1 sau 2 zile”.

CITEȘTE ȘI. Decizie obligatorie pentru toți proprietarii de apartamente

Acest instrument ar promova și mai mult integrarea în piața unică. Consumatorii ar putea utiliza moneda digitală la punctele de vânzare, în timp ce comercianții ar trebui să plătească un comision care nu va depăși costurile actuale ale mijloacelor de plată, a subliniat Piero Cipollone, membru al comitetului executiv al BCE, responsabil cu moneda digitală euro și sistemele de plată. Continuarea o găsiți AICI.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie