26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

România de la Muscel. Festivalul Covrigilor cu Ou, cel mai aromat, delicios și distractiv la cote maxime

Alte Știri

România de la Muscel. Festivalul Covrigilor cu Ou, cel mai aromat, delicios și distractiv la cote maxime. Prima ediție a apărut în urmă cu un deceniu, fiind o tradiție veche a Muscelului resuscitată de păstrătorii de obiceiuri românești.

CITEȘTE ȘI. Informație de ultimă oră. Clienții Raiffeisen Bank, BT, ING, BCR sau CEC Bank, provocare majoră în România

Festivalul este dedicat unui produs tradițional muscelean, covrigii cu ou. Locul în care se desfășoară festivalul este împodobit ca într-o mare zi de sărbătoare, covrigii cu ou aflându-se în vase vechi confecționate din lut.

CITEȘTE ȘI. Târg unicat foarte aproape de Câmpulung Muscel. Vedetele sunt plăcintele bunicilor și străbunicilor

La rândul lor, aceste oale sunt aranjate pe o masă veche, ce este acoperită cu o țesătură, făcută manual, la război. Ștergarele cu motive florare sunt așezate lângă covrigii cu ou, pentru a reliefa aspectul tradițional al acestora.

România de la Muscel. Festivalul Covrigilor cu Ou, cel mai aromat, delicios și distractiv la cote maxime

CITEȘTE ȘI. Sigur nu știai asta despre produsele Cien de la LIDL. Ce conțin? Prețurile lor au cucerit toată planeta

Femeile, ce prezintă întreaga istorie a acestor covrigi, au un costum popular interesant, alcătuit din motive florare și ie din fir albastru, culoare specifică zonei. Covrigii cu ou sunt realizați din multe ingrediente tradiționale, iar pregătirea lor durează două săptămâni, timp în care cuptoarele funcționează în continuu.

CITEȘTE ȘI. Cele mai așteptate filme ale verii 2024

Anul acesta festivalul durează 2 zile și este organizat de autoritățile locale din Lerești. Primăria și Consiliul Local vă invită să participați la cea de-a XV-a ediție. Duminică, 23 iunie 2024 la Căminul Cultural Lerești de la ora 16.00 are loc o lansare de carte avându-l ca autor pe profesorul Ion Oană – Cartea Eroilor Lereșteni-.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

De la ora 18.00 petrecerea și voia bună se va desfășura în parcul din Lerești. Atmosfera va fi întreținută de Saracino Band. Luni, 24 iunie 2024, începând cu ora 13.00 la Căminul Cultural din Lerești, parc Lerești vor urca pe scenă pentru a întreține atmosfera Nicușor Iordan, Ansamblul Etnofolcloric PLĂIEȘII, Mircea Eremia, Ansamblul Carpați, Cristian Pomohaci, Diana Saracino, Costel Vasile și Formația Saracino Band, Cristina Spătar.

CITEȘTE ȘI. România din locul Sfânt al Muscelului. Ce secrete ascunde Mânăstirea Nămăiești legate de Regina Maria, Paris și apostolii Domnului Isus!

Ansamblul Folcloric Mingirenii din Republica vor închide distracția, iar pe cer va fi un superb foc de artificii.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie