30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Târg unicat foarte aproape de Câmpulung Muscel. Vedetele sunt plăcintele bunicilor și străbunicilor

Alte Știri

Târg unicat foarte aproape de Câmpulung Muscel. Vedetele sunt plăcintele bunicilor și străbunicilor. Evenimentul are loc în data de 22 iunie, de la ora 10.00 până târziu în noapte, în piața Unirii din Râșnov. Târg se organizează special pentru Sânziene.

CITEȘTE ȘI. Firmă mare din nordul județului Argeș face angajări

Solstițiul de vară marchează mijlocul verii, fiind cea mai lungă zi din an, denumită și Ziua Soarelui,  în jurul căreia bunicii și străbunicii noștri au conturat numeroase povești și obiceiuri. Evenimentul este asociat cu nașterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în popor și sub denumirea de Sânziene.

CITEȘTE ȘI. România de la Muscel. Târgul unde mănânci cei mai buni mici, alături de un pahar cu bere

Târg unicat foarte aproape de Câmpulung Muscel. Vedetele sunt plăcintele bunicilor și străbunicilor

Sânzienele sunt percepute de către români încă din vremuri îndepărtate ca fiind ființe de gen feminin, zâne blânde și generoase cu cei care le respectă, purtate de adierea vântului prin poienile cu plante de leac pentru a le spori efectul tămăduitor în Noaptea de Sânziene.

CITEȘTE ȘI. Când intră banii pe cardurile sociale. Anunțul așteptat cu sufletul la gură de români

„Sunt multe de spus despre aceste făpturi și obiceiurile acestei sărbători, așadar, am pus la cale un târg de Sânziene unde vă invităm să aflați povești despre tradițiile de Sânziene, despre plante de leac, iar pentru că suntem atât de aproape de ziua iei, despre portul popular de Râșnov printr-o prezentare a costumelor păstrate cu sfințenie de câteva doamne din Râșnov, un atelier de cusut motive tradiționale pentru adulți și un atelier de opincuțe pentru copii.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii trecuți de această vârstă care primesc aproape 1300 de lei pe lună!

La apus de soare, Carabi (Tudor Moldoveanu și Cristian Medrea) ne poartă pe ritmuri visătoare, de început de vară”, transmit organizatorii.

Meșteșugarii iscusiți din Râșnov și împrejurimi vor fi prezenți în Piața Unirii, începând cu ora 10:00 până la ora 20:00, cu produse diverse precum îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăți dulci și sărate.

CITEȘTE ȘI. Surpriză uriașă pentru români. Ce bunătăți primesc în pachetele grele cu alimente?

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România. Ceremonia de depunerea a jurământului a avut loc la Ministerul...

Alte știri din aceeași categorie