26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Președintele Ion Mînzînă a semnat contractul de finanțare pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale a 10 comune

Alte Știri

Președintele Ion Mînzînă a semnat contractul de finanțare pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale a 10 comune.

Astăzi, vineri, 7 iunie, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat contractul de finanțare pentru “Programul multianual privind elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităților şi a regulamentelor locale de urbanism”.

CITEȘTE ȘI. Data când primesc beneficiarii cardurilor sociale, cei 250 de lei, în luna iunie

Președintele Ion Mînzînă a semnat contractul de finanțare pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale a 10 comune

Contractul a fost semnat în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Vlad Ștefan Niculae.

CITEȘTE ȘI. Documentul secret care îți umflă la maxim pensia după recalculare. Seniorii habar nu au asta!

Accesat de Consiliul Județean Argeș, finanțat de MDLPA, proiectul va fi derulat în perioada 2024-2027 și are o valoare totală a alocațiilor de la bugetul de stat de 1.449.992,50 lei.

Beneficiare directe ale proiectului sunt 10 comune din județ – Bascov, Boteni, Brăduleț, Corbeni, Leordeni, Mihăești, Poienarii de Argeș, Rătești, Șuici și Vlădești.

CITEȘTE ȘI. Județul din România, campion la recalcularea pensiilor. Ce trebuie să primească acești români, de la poștași?

Proiectul are ca obiectiv general susținerea autorităților administrației publice locale în demersul de elaborare şi actualizare a documentațiilor de planificare şi reglementare a modului de utilizare a teritoriului.

În cadrul Contractului de finanțare semnat azi, Consiliul Județean are calitatea de beneficiar intermediar. Având obligația să transfere unităților administrativ teritoriale sumele primite de la bugetul de stat în urma verificării documentațiilor primite.

CITEȘTE ȘI: Decizie de ultimă oră în privința Casei Județene de Pensii Argeș. Ce a decis ministrul Muncii, de urgență!

Conform noii metodologii aprobate la sfârșitul anului trecut, Programul se inițiază anual. Sunt eligibile pentru finanțarea pe durata a 4 ani toate activitățile de elaborare a planului urbanistic general. De la etapa de inițiere până la avizare şi aprobare, cele 10 localități din județul Argeș pentru care se asigură finanțarea pentru perioada 2024-2027 având în derulare contracte de servicii pentru elaborarea sau actualizarea planurilor urbanistice generale.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie