17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Surpriză uriașă pentru români. Ce bunătăți primesc în pachetele grele cu alimente?

Alte Știri

Surpriză uriașă pentru români. Ce bunătăți primesc în pachetele grele cu alimente? În anul 2024, pachetele cu alimente de bază se vor distribui de două ori (o dată la șase luni) însă cantitatea totală a acestora este diminuată față de 2023.

În luna martie 2024, Ordinul Ministerului Investițiilor nr. 702/2024 a stabilit prima listă a produselor incluse în pachetele alimentare. Această listă a fost recent modificată prin Ordinul nr. 1977/2024, publicat vineri, 24 mai.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. LIDL face angajări. Salarii de 7.000 de lei, tichete de masă, tichete-cadou, bonusuri imense

Distribuirea pachetelor cu alimente se va realiza personal de la centrele de distribuire din localitățile de domiciliu ale beneficiarilor. Autoritățile administrației publice locale vor stabili amplasarea acestor centre. Totuși, pentru destinatarii finali nedeplasabili, autoritățile locale vor asigura livrarea pachetelor la domiciliul sau reședința acestora.

CITEȘTE ȘI. Cei 7 pentru primăria Câmpulung. Sondaj de opinie. Cine e favoritul pentru fotoliul de primar!

Valoarea pachetelor alimentare în acest an este de cel mult 125 de lei, acestea urmând să fie acordate o dată la șase luni persoanelor cu venituri mici. Beneficiarii includ cei care primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii sau cei care se află în situații critice de viață. Stabilirea existenței unei astfel de situații se va face printr-o anchetă desfășurată de autoritățile locale.

CITEȘTE ȘI. Turiștii forțați să intre în Câmpulung Muscel cu căști de protecție!

Aceste măsuri sunt menite să ofere un sprijin concret și constant persoanelor aflate în dificultate, asigurându-se astfel un nivel minim de bunăstare și securitate alimentară pentru cele mai vulnerabile categorii din societate.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică din partea primăriei Câmpulung, pentru locuitorii orașului. Cine comentează, o pățește GRAV

Lista actualizată cu alimente

Tip de ambalaj Cantitate
Lapte UHT 1 x 1 l
Ulei 1 x 1 l
Făină albă de grâu 3 x 1 kg
Orez 1 x 1 kg
Mălai 3 x 1 kg
Paste făinoase 2 pungi x 400 g
Zahăr tos 3 x 1 kg
Carne porc conservă 3 x 300 g
Pate porc 4 x 200 g
Roșii în bulion 2 x 400 g
Conservă mazăre 2 x 400 g
Gem fructe 1 x 360 g

Categoriile de persoane care pot beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

CITEȘTE ȘI. Data când primesc beneficiarii cardurilor sociale, cei 250 de lei, în luna iunie

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

CITEȘTI ȘI. Joburi la Altex în zeci de orașe. Se oferă bonusuri, spor de weekend și tichete de masă

La solicitarea DCBusiness privind data la care vor fi distribuite ajutoarele, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că: ”Achiziția pentru implementarea acestei măsuri urmează să fie făcută în scurt timp. Vom reveni cu informații referitoare la distribuirea primei tranșe cu ajutoare alimentare, imediat ce vor fi disponibile”.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul care reduce 1200 de produse la maximum. Un program special pentru clienți pe termen lung

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie