23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Ce medicament vital pentru bolnavi, dispare din România? 31 iulie e ultima zi, de găsit în farmacii

Alte Știri

Ce medicament vital pentru bolnavi, dispare din România? 31 iulie e ultima zi, de găsit în farmacii. După, nu se va mai găsi în nicio farmacie. Medicamentul OZEMPIC, în toate cele trei concentraţii – 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg – şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie.

CITEȘTE ȘI. Sigur nu știai asta despre produsele Cien de la LIDL. Ce conțin? Prețurile lor au cucerit toată planeta

”Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg) şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024.

Ce medicament vital pentru bolnavi, dispare din România? 31 iulie e ultima zi, de găsit în farmacii

Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC, nu va mai fi comercializat în România după această dată”, a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

CITEȘTE ȘI. Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere!

DAPP a informat că după 1 august 2024, Semaglutida va fi disponibilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, în forma de comprimate orale, la recomandarea medicului.

CITEȘTE ȘI. Nu mori de foame. Ce produs poți cumpăra cu 1 LEU de la LIDL?

În urma discuţiilor cu ANMDMR, producătorul şi-a luat angajamentul de a pune pe piaţă cantităţi care să asigure întreg necesarul pacienţilor care suferă de diabet zaharat de tip 2 şi care primesc în prezent tratament cu forma orală conţinând această moleculă sau cărora medicii de specialitate le vor recomanda înlocuirea tratamentului injectabil cu tratamentul sub formă de comprimate orale.

CITEȘTE ȘI. Trucul care te ajută să cureți legumele și fructele de pesticide. Ai în casă, ingredientul secret

Agenţia subliniază că va urmări respectarea acestui angajament, astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra pacienţilor diabetici.

CITEȘTE ȘI. Ce români vor pierde în scurt timp, tichetele de masă

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie