23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Bani de la Stat. Se dau 37.000 euro pentru fiecare gospodărie

Alte Știri

Bani de la Stat. Se dau 37.000 euro pentru fiecare gospodărie. Comisia Europeană (CE) propune modificarea regulamentului actual privind ajutoarele cu valoare mică în sectorul agricol, asta implicând majorarea de la 25.000 euro la 37.000 de euro a plafonului maxim pentru ajutoarele de minimis. Până pe 21 iunie, părțile interesate pot răspunde la consultarea publică.

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Comisia Europeană a lansat un proiect de act normativ în consultare publică, prin care invită toate părțile interesate să trimită observații cu privire la modificări punctuale ale normelor privind ajutoarele cu valoare mică pentru sectorul agricol. CE propune modificarea regulamentului actual, iar părțile interesate pot răspunde la consultarea publică până la data de 21 iulie 2024, potrivit digi24.ro.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Bani de la Stat. Se dau 37.000 euro pentru fiecare gospodărie

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Regulamentul privind ajutoarele de minimis exceptează de la controlul ajutoarelor de stat ajutoarele de stat cu valoare mică, deoarece se consideră că acestea nu au un impact asupra concurenței și a schimburilor comerciale de pe piața unică.

CITEȘTE ȘI. Vând casă cu 7.000 de euro și cu teren mult. Anunțul care a șocat pe toată lumea, dar e real!

Proiectul de modificări propus de CE include următoarele modificări:

  • mărirea de la 25.000 euro la 37.000 de euro a plafonului maxim pentru ajutoarele de minimis pe întreprindere într-o perioadă de trei ani;
  • calcularea cuantumului maxim al ajutorului pe o perioadă de trei ani calendaristici, nu de trei exerciții financiare, în conformitate cu normele generale nesectoriale privind ajutoarele de minimis;

CITEȘTE ȘI. Noutatea oferită de REVOLUT. Era așteptată de toți utilizatorii

  • introducerea unui registru central obligatoriu al ajutoarelor de minimis la nivel național sau european pentru a spori transparența și a reduce sarcina administrativă pentru agricultori care decurge din faptului că aceștia utilizează în prezent un sistem bazat pe declarații pe propria răspundere, întrucât nu vor mai trebui să monitorizeze ei înșiși respectarea normelor;

CITEȘTE ȘI. Informație de ultimă oră. Clienții Raiffeisen Bank, BT, ING, BCR sau CEC Bank, provocare majoră în România

  • deocamdată, instituirea acestor registre centrale este facultativă pentru statele membre.
    Prin mărirea plafonului maxim pentru ajutoarele de minimis pe întreprindere pentru a ține seama de inflație, modificările propuse vor oferi statelor membre posibilități mai ample de a oferi sprijin agricultorilor într-un mod mai simplu, rapid, direct și eficient.

CITEȘTE ȘI. Văleu. Cine plătește ratele la bancă dacă moare deținătorul unui credit bancar?

În plus, modificările propuse vor reduce sarcina administrativă pentru agricultori prin introducerea unor registre centrale obligatorii privind ajutoarele de minimis, ceea ce va reduce obligațiile de raportare ale agricultorilor, care sunt în principal microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii. Nu în ultimul rând, revizuirea va prelungi aplicarea regulamentului până în 2032.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii super norocoși care scapă de impozite pe toate liniile

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie