26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Florile din care se împletesc cununi, tratează aproape 100 de afecțiuni

Alte Știri

Florile din care se împletesc cununi, tratează aproape 100 de afecțiuni. Această plantă care înflorește în perioada solstițiului de vară, este considerată a fi una magică, cu proprietăți tămăduitoare și mistice. Floarea de sânziene, fiind utilizată în medicină, cosmetică și chiar în arta culinară.

CITEȘTE ȘI. Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Sânzienele galbene sau dragaicele (în latină Galium verum) sunt plante medicinale erbacee și perene. Au gust amar, dar mirosul lor e dulce, asemenea fânului proaspăt cosit sau al mierii de albine. Planta este mare iubitoare de soare și poate fi găsită pe coastele însorite, în fâneţe, poieni, lanuri de grâu sau la margini de pădure. Florile îşi scutură polenul auriu la cea mai mică atingere. Se culeg doar vârfurile înflorite ale tulpinilor, pe toata perioada înfloririi, din iunie si până în septembrie.

Florile din care se împletesc cununi, tratează aproape 100 de afecțiuni

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Substanța activă a plantei este furnizată de partea aeriană (Galii veri herba), care poate fi colectată în perioada de înflorire. Floarea colectată trebuie uscată la umbră, în straturi subțiri, în loc bine aerisit. Din 3-4 kg plantă proaspătă se obține 1 kg substanță uscată.

CITEȘTE ȘI. Soluția salvatoare. Iată cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie