26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Alte Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool în zilele caniculare este periculos din mai multe motive. Alcoolul poate agrava deshidratarea, poate interfera cu capacitatea organismului de a se răcori și poate crește riscul de insolație și alte afecțiuni legate de căldură.

CITEȘTE ȘI. Argeșul e fierbinte. Se topesc șoselele sub Codul ROȘUUUUUUU

Pentru a te proteja în zilele extrem de calde, este recomandat să eviți alcoolul și să te concentrezi pe hidratarea corespunzătoare cu apă și băuturi electrolitice. De asemenea, este important să te răcorești frecvent și să eviți expunerea prelungită la soare

Pentru a înțelege de ce alcoolul este periculos în zilele caniculare, este esențial să cunoaștem modul în care acesta afectează organismul în mod normal:

CITEȘTE ȘI. Drumuri închise din cauza caniculei. Județele unde șoferii circulă cu program

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Diureza crescută: Alcoolul are un efect diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează producerea de urină. Acest lucru poate duce la deshidratare, un risc major în zilele caniculare.
Vasodilatație: Alcoolul provoacă dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale și senzația de căldură excesivă.
Interferența cu termoreglarea: Alcoolul afectează capacitatea organismului de a regla temperatura internă, perturbând mecanismele naturale de răcire precum transpirația.

CITEȘTE ȘI. Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Deshidratarea severă: Deoarece alcoolul stimulează diureza și transpirația este crescută în condiții de căldură extremă, riscul de deshidratare crește semnificativ. Deshidratarea severă poate duce la simptome precum amețeli, confuzie, și chiar leșin.
Insolația și epuizarea termică: Consumul de alcool în zilele caniculare poate interfera cu capacitatea organismului de a răcori, crescând riscul de insolație și epuizare termică. Simptomele includ greață, vărsături, dureri de cap și, în cazuri severe, convulsii.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru ȘOFERI. Noi taxe de la 1 IULIE

Scăderea capacității cognitive și a coordonării: Alcoolul afectează funcțiile cognitive și coordonarea motorie, crescând riscul de accidente și leziuni. În combinație cu căldura extremă, aceste efecte pot fi amplificate, ducând la situații periculoase.
Impactul asupra inimii: Alcoolul și căldura intensă pot pune o presiune suplimentară pe sistemul cardiovascular. Persoanele cu afecțiuni cardiace preexistente sunt în mod special vulnerabile la complicații precum aritmii sau infarct miocardic.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Deshidratarea: Alcoolul determină rinichii să elimine mai multă apă prin urină, ceea ce duce la pierderea de lichide esențiale. În combinație cu transpirația excesivă cauzată de căldură, acest lucru poate duce rapid la deshidratare.
Perturbarea echilibrului electrolitic: Pe lângă apa eliminată, organismul pierde și electroliți esențiali (sodiu, potasiu, magneziu), care sunt critici pentru funcționarea normală a celulelor și a nervilor.

CITEȘTE ȘI. Localitatea vedetă din Argeș unde găsești cele mai bune gogoși, de pe vremuri. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu

Scăderea tensiunii arteriale: Vasodilatația indusă de alcool, combinată cu dilatarea naturală a vaselor de sânge din cauza căldurii, poate duce la scăderea tensiunii arteriale, provocând amețeli și slăbiciune.
Încălzirea excesivă: Alcoolul poate crea o falsă senzație de căldură internă, ceea ce poate duce la o subestimare a nevoii de hidratare și răcire. Astfel, organismul poate supraîncălzi fără ca persoana să își dea seama.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie