26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Moșii de vară. Ce nu e bine să faci, în această zi!

Alte Știri

Moșii de vară. Ce nu e bine să faci, în această zi! De Sâmbăta Morţilor se dă de pomană oamenilor nevoiași preparatele pe care membrii familiei le-au adus la biserică pentru sfinţire.

CITEȘTE ȘI. Drumuri închise din cauza caniculei. Județele unde șoferii circulă cu program

Pe de altă parte, după terminarea Sfintei Liturghii rudele celor adormiți mai merg în cimitir pentru a face curat sau aprinde lumânări pe morminte. Sărbătoarea Moşii de vară aduce o serie de tradiţii, obiceiuri şi superstiţii în rândul credincioşilor, iar pentru a avea noroc, prosperitate şi sănătate, oamenii trebuie să respecte datinile acestei sărbători creştine.

CITEȘTE ȘI. Minivacanța de Rusalii. E urgie pe șosele. Ce face Poliția din elicopter?

În ziua de Moşii de vară, femeile nu dau cu mătura prin gospodărie, pentru a nu ridica praful în ochii celor adormiţi. Totodată, nu spală şi nu aruncă gunoiul din casă, ca să nu ajungă în mâncarea răposaţilor.

Moșii de vară. Ce nu e bine să faci, în această zi!

O altă tradiţie creştină în amintirea celor adormiți spune că rudele acestora merg la cimitir pentru a le așeza răposaților pe morminte flori și lumânări aprinse. Se mai spune că, în ziua de Moşii de vară, cei adormiţi îşi văd rudele lângă morminte ca printr-o pânză.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

De Sâmbăta Morţilor, credincioşii care merg la biserică trebuie să se îmbrace în alb, iar femeile să aibă capul acoperit, mai spune o tradiție legată de vestimentație.

În ziua de Moşii de vară, femeile nu dau cu mătura prin gospodărie, pentru a nu ridica praful în ochii celor adormiţi. Totodată, nu spală şi nu se aruncă gunoiul din casă, ca să nu ajungă în mâncarea împărţită răposaţilor.

CITEȘTE ȘI. Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

În această zi nu este bine să mergi la fântână și nici să treci printr-o răscruce de drumuri izolată. Potrivit tradiției, duhurile necurate poposesc în aceste locuri şi cei care nu ţin cont de acest lucru vor avea ghinion tot anul.

Nu în ultimul rând, tradiția mai spune că nu este bine să faci vizite, decât dacă împarţi pentru sufletul celor adormiţi neamului.

CITEȘTE ȘI. Argeșul e fierbinte. Se topesc șoselele sub Codul ROȘUUUUUUU

Pe lângă toate aceste tradiţii şi obiceiuri, rugăciunea înălţată cu evlavie în această zi este cea mai importantă pentru sufletul adormiţilor. Aşadar, adunarea în rugăciune în Sâmbăta Morţilor este cea care are putere de mijlocire în faţa lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor celor adormiți.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie