26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Aromaterapie de la teii seculari. Aceștia înconjoară Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel

Alte Știri

Aromaterapie de la teii seculari. Aceștia înconjoară Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel. Sunt peste 50 de tei în această zonă pietonală. Mulți dintre ei au fost subiect de scandal în urmă cu ceva timp. Primărița Elena Lasconi a vrut să îi taie deoarece a fost reabilitat bulevardul și exista pericolul ca aceștia fiind uscați să se prăbușească.

CITEȘTE ȘI. Această “inginerie” situată într-un parc din Câmpulung Muscel, ascunde un mare secret! Ce se dorea la scurt timp după Revoluție de la orașul ăsta, bătut de soartă!

La acea vreme a sărit comunitatea locală ca teii să rămână în picioare poate și datorită mirosului divin atunci când aceștia sunt în floare. Câteva săptămâni de la jumătatea lunii iunie, teii fac spectacol datorită mirosului pe care îl emană în jurul lor. Mulți dintre oameni “bat” bulevardul tocmai pentru acest miros unic. Acum acești tei sunt într-un alt decor, Bulevardul Pardon a fost reabilitat după foarte mulți ani.

Aromaterapie de la teii seculari. Aceștia înconjoară Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel

CITEȘTE ȘI. Se bea apă după ureche, de la izvorul din parcul Kretzulescu (fostul Olga Bancic). Mulți habar nu au ce fac!

Unul dintre brandurile municipiului Câmpulung Muscel din județul Argeș este Bulevardul Pardon. Se numește așa pentru că foarte multă lume ieșea în weekend pe strada de promenadă, iar când oamenii se loveau unii de alții spuneau pardon.

CITEȘTE ȘI. Moșii de vară. Ce nu e bine să faci, în această zi!

Poate nu ştiaţi, dar în centrul oraşului Câmpulung se află renumitul Bulevard Pardon, loc de promenadă a câmpulungenilor, animat cu deosebire în orele de după-amiază şi în zilele de sărbătoare în toate anotimpurile, bulevard format din strada Republicii şi strada Negru Vodă despărţite de aleea cu tei şi castani bătrâni, din vremea Miţei Biciclista.

CITEȘTE ȘI. Locul din Câmpulung Muscel, pentru mega cumpărături și nu ai unde să stai la o cafea

Şi iarăşi, dacă nu ştiaţi, în apropiere se află Grădina Publică sau Grădina Merci. Pe vremuri, grădina se dorea un spaţiu de respiraţie pentru localnici şi oaspeţii sezonieri, prilej de idile pentru tinerii îndrăgostiţi, tăpşan de joacă pentru cei mici, podium de orchestră pentru fanfara militară, refugiul pensionarilor şi cel mai important amfiteatru în aer liber pentru vestitele serbări “cu confetti”, ce făceau atracţia publicului câmpulungean de toate vârstele pe timpul verii.

CITEȘTE ȘI. Cine ghicește ce e? Au apărut ca ciupercile după ploaie în tot orașul Câmpulung Muscel

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie