26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Această “inginerie” situată într-un parc din Câmpulung Muscel, ascunde un mare secret! Ce se dorea la scurt timp după Revoluție de la orașul ăsta, bătut de soartă!

Alte Știri

Această “inginerie” situată într-un parc din Câmpulung Muscel, ascunde un mare secret! Ce se dorea la scurt timp după Revoluție de la orașul ăsta, bătut de soartă! Zici că batem pasul pe loc. Am rămas la coada istoriei și de râsul lumii. Facem un pas înainte, 3 înapoi și tot așa o ținem din 4 în 4 ani. De data asta, povestea care a scris și ea istorie în fila aleșilor locali în această urbe este cam în felul prezentat mai jos…

În urmă cu 23 de ani, la Câmpulung Muscel, orașul de la poalele Mateiașului, venea ambasadorul Indiei în România, la invitația primarului de la acea dată, George Bălan.

CITEȘTE ȘI. Se bea apă după ureche, de la izvorul din parcul Kretzulescu (fostul Olga Bancic). Mulți habar nu au ce fac!

Pentru a pecetlui inițiativa, a fost dezvelit în parcul Kretzulescu, un monument unde se află scris următorul mesaj: ”Pentru celebrarea prieteniei dintre popoarele român și indian. Această placă a fost dezvelită de Excelența Sa Domnul Rajiv Dogra, Ambasador al Indiei în România, și Domnul primar George Bălan, al orașului Câmpulung. Astăzi 15 mai 2001.”

Această “inginerie” situată într-un parc din Câmpulung Muscel, ascunde un mare secret! Ce se dorea la scurt timp după Revoluție de la orașul ăsta, bătut de soartă!

CITEȘTE ȘI. Cine ghicește ce e? Au apărut ca ciupercile după ploaie în tot orașul Câmpulung Muscel

Mulți sunt cei care trec pe lângă acest monument, fără a citi sau a ști ce anume reprezintă.

”Nu am citit niciodată ce scrie. Nu mi s-a părut important. Nici nu am luat în seamă. Vin zilnic aici, cu cățelul, stăm pe bancă, la umbră. Dar sincer nu am citit. Așa ce e? Aha, de pe vremea lui Bălan. Doamne, nu mi-am închipuit. E vorba despre prietenia noastră cu indienii. Bine că nu ne-am înfrățit. Asta ne mai trebuia. Mă rog, la noi la români, totul e posibil”, spune un domn trecut de prima tinerețe.

CITEȘTE ȘI. Locul din Câmpulung Muscel, pentru mega cumpărături și nu ai unde să stai la o cafea

”În 2001 aveam 1 an. Nu știu ce e asta. Nici nu m-a interesat. Și ce vrea să spună că s-au împrietenit și au pus bolovanul ăsta aici? O prostie, ce să zic. La ce le-a ajutat? Acum că am citit, o să îi chem și pe prietenii mei să vadă cu se scria și înainte că s-au împrietenit. Asta e o chestie ca pe Instagram sau Facebook, când se împlinește câte un an de prietenie. Zic eu, ăsta e Instagram de 2001”, spune un puștan.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Invazie de porci…mistreți în Câmpulung Muscel

Placheta, s-a dorit a marca relațiile de bună colaborare și prietenie dintre popoarele noastre. La momentul acelor ani, se știe că se făceau fel de fel de înfrățiri între localități, înfrățiri care, nu au adus plus valoare comunelor sau orașelor respective. Deci, mai pe înțelesul tuturor Câmpulungul se făcea frate sau soră, cu India. Ingineria despre care am vorbit se află în fostul parc Olga Bancic, în prezent cunoscut ca și Kretzulescu, lovit și el de blestemul fondurilor europene.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie